Liity jäseneksi

Kentän ja kentänhoitajien kunnioittaminen

Toiminnanjohtajan blogissa keskitytään tällä kertaan kaikille golfareille tärkeään asiaan: kenttähenkilökunnan ja kentän kunnioitukseen.

Pelikausi 2023 on hyvässä vauhdissa ja olemme saaneet avata kenttämme varsin hyvään kevätkuntoon. Ruohon kasvu on hyvässä vauhdissa kelien lämpenemisen myötä ja sadetukset kastelevat kenttää öisin täydellä teholla.

Kenttä on meille pyhä paikka

Kentän kunnosta huolehtiminen on jokaisen pelaajan asia. Jokaisen pelaajan tulee kunnioittaa kenttää korjaamalla lyöntijäljet, haravoida bunkkerit ja korjata alastulojäljet. Mikäli jokainen pelaaja ei tätä perussääntöä kunnioita, näkyy se välittömästi kentän kunnossa. On myös erittäin toivottavaa huomauttaa pelikavereitaan, mikäli edellä mainitun ohjeen mukaan ei toimita.

Kenttähenkilökunnan kunnioitus ja turvallisuus

Kaiken toiminnan ydin on meille kenttä ja sen mahdollisimman hyvä kunto. Kenttähenkilökunta aloittaa työnsä pääsääntöisesti aamuisin klo 6.00 tehtävien jakamisen merkeissä ja tämän jälkeen kaikki siirtyvät kentälle erilaisiin kentänhoidon tehtäviin.

Kenttähenkilökunnalla on aina ja joka tilanteessa etuoikeus liikkua kentällä. Jokaisen pelaajan on kunnioitettava tätä sääntöä. Jos kentänhoitaja on pelaajan lyöntilinjalla, tulee pelaajan poikkeuksetta odottaa, kunnes kentänhoitaja antaa lyöntiluvan. Lyöntilupa annetaan pelaajalle käsimerkillä. Meillä on päivittäin vaaratilanteita kentällä, kun pelaajat lyövät pallon kohti kentänhoitajaa. Kentänhoitajilla ei ole suojuksia eikä myöskään koneen ympärillä ole mitään suojaa. Osuessaan pallo voi aiheuttaa vaarallisen vamman, mitä kukaan ei varmasti halua tapahtuvan.

Aamuisin kenttähenkilökunta kiertää kenttää myötäpäivään. Tämä on todettu parhaaksi tavaksi hoitaa kenttää. Joskus tämä saattaa häiritä aamun aikaisimpia pelaajia, mikä kannattaa huomioida. Sopivassa välissä myös ohitus on mahdollista mutta vain kenttähenkilökunnan luvalla.

On tärkeää noudattaa varattavissa olevien lähtöjen kellonaikoja aamuisin. Liian aikaisin kentälle lähteminen hankaloittaa oleellisesti kenttähenkilökunnan tarkasti aikataulutettua työtä.

Roskat kentällä

Meillä on erittäin hyvin roskakoreja kentällä. Niihin mahtuvat niin roskat, tupakantumpit ja nuuskapussit - kenenkään etu ei ole heittää niitä pitkin kenttää. Pulloille löytyvät omat korit lähes jokaisesta teeboksista.

Rangen ohjeiden noudattaminen

Rangella on aika-ajoin ohje lyödä vain lyöntimatoilta. Tähänkin on syynsä. Alkukeväästä emme voi avata ruohoaluetta, koska nurmen kasvu ei ole vielä riittävällä teholla käynnistynyt. Edellytämme kaikilta myös rangella annettujen ohjeiden noudattamista.

Rangella on ehdottomasti vältettävä pallojenkeruukoneeseen lyömistä. Vaikka auto on hyvin suojattu, vaaratilanteen välttämiseksi ei autoa kohti saa lyödä.


Oheiset ohjeet auttavat meitä kaikkia niin kentän kunnon kuin kaikkien turvallisuuden näkökulmasta. Otetaan siis tästä vuodesta aikaisempia vuosia tarkempi vuosi näiden ohjeiden tarkan noudattamisen näkökulmasta. Oikein hyvää ja turvallista pelikautta kaikille!

Kimmo

Kimmo Sirainen

Nokia River Golfin toiminnanjohtaja

Uteliaasti elämään suhtautuva perheenisä, jonka sydän sykkii
asiakaskokemuksen kehittämistä. Uskoo vahvasti hyvän kiertämiseen
ja haluaa kehittyä joka päivä paremmaksi versioiksi itsestään.


Tutustu toiminnanjohtajan blogin aiempiin postauksiin

Hyvä kiertää

Toiminnanjohtajan toisessa blogikirjoituksessa kerrotaan työkulttuuristamme ja johtajuudesta.

Lue lisää

Kuinka Riverin talous toimii?

Toiminnanjohtajan kolmannessa blogissa avataan golfyhteisön taloutta ja talvikauden työtehtäviä.

Lue lisää