Liity jäseneksi

Kilpailumääräykset

Kotiseura

Kotiseura on seura, jossa pelaaja on jäsenenä. Pelaajan kotiseura pitää yllä pelaajan tasoitusta. Pelaajalla voi vuoden aikana olla vain yksi kotiseura. Pelaajan ollessa jäsenenä useammassa seurassa tulee hänen valita yksi seuroista kotiseurakseen.

Avoimissa kilpailuissa pelaaja voi edustaa vain kotiseuraansa. Pelaaja ei voi vaihtaa kotiseuraansa kesken kautta. Kotiseuran vaihdoksen voi tehdä kunkin kalenterivuoden lopussa. Pelaajan erotessa kotiseuransa jäsenyydestä kesken kautta voi vaihdos tapahtua vain, jos vanha ja uusi kotiseura sen yhdessä hyväksyvät.

Seuran mestaruuskilpailu ja osallistumisoikeus

Seuran mestaruuskilpailu sijoitetaan yhteen viikonloppuun, mikä on yhteinen kaikille Suomen Golfliiton jäsenseuroille. Seuran mestaruuskilpailu on tarkoitettu kaikille seuran jäsenille. Seuran kilpailutoimikunta voi määritellä kilpailijoiden enimmäismäärän sarjoittain tasoituksen mukaan. Seuran mestaruuskilpailuihin voivat osallistua kaikki seuran jäsenet. Mestaruuskilpailuissa golfauton käyttö on sallittu ainoastaan lääkärintodistuksella.

Seuran Open-kilpailut

Seuran avoimiin kilpailuihin voivat osallistua seuran omat jäsenet ja vieraiden seurojen jäsenet. Maksimi huomioitava tasoitus kilpailuissa on 36 ellei kilpailukutsussa muuta mainita. Kilpailuihin otetaan 112 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä ellei kilpailukutsussa toisin mainita. Myös pelaavat ammattilaiset saavat osallistua seuran Open-kilpailuihin sekä vastaanottaa palkintoja.

Open-kilpailuun ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen seuran open-kilpailuihin tapahtuu jäsenen omilla tunnuksilla NexGolfin ja Golf GameBookin kautta tai toimistoon puhelimitse p. 03 3400234 tai sähköpostilla toimisto(at)nrg.fi viimeistään kilpailuviikon torstaihin kello 12.00 mennessä ja aikaisintaan 2 viikkoa ennen kisapäivää, ellei kilpailuohjelmassa muuta mainita.

Golfliiton kilpailuihin ilmoittautuminen

Golfliiton kilpailuihin ilmoittaudutaan GolfBoxin kautta. Käyttäjätunnus (username) on muotoa FI-66-1234, jossa viimeinen (1-4 numeroinen) luku on kilpailijan oma jäsennumero. Jos jäsennumerosi on 12, on käyttäjätunnuksesi FI-66-12. Salasana (password) on syntymäaika kuudella numerolla ppkkvv. Eli jos olet syntynyt 7. huhtikuuta, on salasanasi 070476.

Jälki-ilmoittautuminen

Jälki-ilmoittautuneet voidaan ottaa osanottonsa peruuttaneiden tilalle tai ja kun annettua pelaajarajaa ei ole vielä ylitetty. Valintaperusteena käytetään ilmoittautumisjärjestystä.


Yli-ilmoittautuminen

Poisjääneiden tilalle pelaajat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.


Kilpailumaksut

Pelaajan on suoritettava kilpailukutsussa mainittu kilpailumaksu ennen lähtöä.


Lähtöaika ja myöhästyminen

Jos pelaaja myöhästyy enemmän kuin viisi minuuttia kilpailun lähtöajastaan, suljetaan hänet pelistä. Toimikunta voi sääntöön ”33-7 Rangaistuksen muuttaminen” perustuen mitätöidä pelistä sulkemisrangaistuksen.


Kilpailumääräys

Jos pelaaja on valmiina pelaamaan korkeintaan viisi minuuttia myöhässä lähtöajastaan on rangaistus myöhästymisestä:
Reikäpeli: Reiän menetys
Lyöntipeli: Kaksi lyöntiä


Kilpailusta poisjääminen

Kilpailusta poisjääminen tulee tapahtua hyväksyttävästä syystä, josta on ilmoitettava viipymättä. Huono sää tai sopimaton starttiaika eivät ole hyväksyttäviä syitä.
Mikäli kilpailija jää ilman hyväksyttävää syytä pois kilpailusta, tulee hänen suorittaa kilpailumaksu seuran toimistoon. Kilpailija voi osallistua seuraavaan kilpailuun vain suorittamalla edellisen kilpailun kilpailumaksunsa.


Kilpailun keskeyttäminen

Keskeyttäminen on sallittua ainoastaan sairastapauksissa.


Hidas pelaaminen

Jos ryhmä jää laaditusta aikataulusta ja hidastelu ei johdu ohituksesta, pelaajat joutuvat tuomarin aikatarkkailuun. Mikäli pelaaja käyttää tämän jälkeen lyöntiinsä aikaa enemmän kuin 40 sekuntia siitä, kun hänen vuoronsa oli pelata palloa, saa pelaaja rangaistuksen säännön 6-7 mukaisesti:
- ensimmäinen rikkomus: yksi lyönti
- toinen rikkomus: kaksi lyöntiä
- useampi rikkomus: pelistä sulkeminen


Tasatulokset

Lyöntipelikilpailuissa tasatulokset ratkaistaan seuraavasti:
18 reiän kilpailut: viimeiset 9 reikää, viimeiset 6 reikää, viimeiset 3 reikää, viimeinen reikä ja arpa.
36 reiän kilpailut: viimeiset 18 reikää, viimeiset 9 reikää, viimeiset 6 reikää, viimeiset 3 reikää, viimeinen reikä ja arpa.
54 reiän kilpailut: viimeiset 18 reikää, viimeiset 9 reikää, viimeiset 6 reikää, viimeiset 3 reikää, viimeinen reikä ja arpa.

Mikäli kilpailussa on lähdetty kahdelta tai useammalta tiiltä, ratkaistaan tasatulokset kentän reikien numerojärjestyksen mukaan edellä kerrotulla tavalla.

Seuran mestaruuskilpailuissa ratkaistaan voittajat suoritettavalla ”sudden-death” säännöllä lyöntipelin säännöin. Uusintareikinä käytetään väyliä Rockilla 1 ja 18 ja Riverillä väylä 18. Uusinnassa pelattavat reiät määräytyvät sen mukanaan mitä kenttää pelaajien sarjassa on pelattu kilpailun viimeisenä päivänä.

Tasoituksellisissa kilpailuissa tasatulostilanteissa ratkaisu määräytyy tasoituksen perusteella eli tasatulostilanteissa alemmalla tarkalla tasoituksella pelannut voittaa. Mikäli pelaajien tarkka tasoitus on sama, ratkaistaan sijoitus tarvittaessa samoin kuin lyöntipelikilpailuissa soveltaen kyseisessä kilpailussa käytettyä pelimuotoa (esim. pb/lp).


Matkapuhelimen ja muiden mobiililaitteiden käyttö

Matkapuhelimeen puhuminen kilpailun aikana on kielletty lukuun ottamatta soittoa seuran toimistolle, tuomarille, kilpailunjohtajalle tai hälytettäessa apua sairastapauksessa. Pelaajan on huolehdittava kierroksen ajaksi, että puhelin on kytkettynä äänettömälle.

Mobiililaitteille ladattavien golfsovellusten (esimerkiksi GolfShot ja Gamebook) käyttäminen etäisyyden mittaamiseen, tulosten tallentamiseen ja tilastointiin on kilpailun aikana sallittua. Pelaajan tulee hyvän golfetiketin hengen mukaisesti huolehtia, että mobiilikäyttäytyminen ei missään olosuhteissa ole muita pelaajia häiritsevää tai peliä hidastavaa.


Etäisyysmittarilaite

Etäisyysmittarilaitteen käyttö on sallittu kilpailuissa paikallissäännön mukaan. Vain sellaista mittaria voidaan käyttää, mikä mittaa etäisyyttä. Sellaisen etäisyysmittarin käyttö, mikä mittaa ilmansuuntaa, tuulta tai lämpötilaa tai kentän kaltevuutta on kielletty. Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta: Pelistä sulkeminen.


Golfauton käyttö kilpailuissa

Golfauton käyttö muissa kuin seuran mestaruuskilpailuissa on sallittu, ellei sitä ole kilpailukutsussa erikseen kielletty.


Muuta

Seuran järjestämissä kilpailuissa noudatetaan golfin kansainvälisiä sääntöjä, ottaen huomioon kentän paikallissäännöt.

75-vuotiaat ja tätä vanhemmat saavat halutessaan pelata seuran open-kilpailuissa lyhyemmältä tiipaikalta. Pelaajan tulee ilmoittaa tästä caddiemasterille hyvissä ajoin ennen kilpailua.


Nokia River Golf ry
Sääntö-, kilpailu- ja tasoitustoimikunta