Liity jäseneksi

Kuinka Riverin talous toimii?

Toiminnanjohtajan kolmannessa blogissa avataan golfyhteisön taloutta ja talvikauden työtehtäviä.

Ajattelin avata tässä blogissa sitä, kuinka Riverin talous käytännössä toimii. Esilletuomani ajatusmalli toimii kutakuinkin vastaavalla tavalla myös muissa suomalaisissa golfyhteisöissä.

Mistä tuotot Riverissä koostuvat?

Oheinen kuva on yhteenveto seuran syyskokouksen hyväksymästä vuoden 2023 budjetin tuotoista. Riverin viisi keskeisintä tuloerää ovat siis seuraavat:

  • Kausimaksut 640.000€
  • Jäsenmaksut 440.000€
  • Greenfeetuotot 360.000€
  • Kumppanituotot 250.000€
  • Rangetuotot 110.000€
Kimmo Sirainen

Nokia River Golfin toiminnanjohtaja

Uteliaasti elämään suhtautuva perheenisä, jonka sydän sykkii
asiakaskokemuksen kehittämistä. Uskoo vahvasti hyvän kiertämiseen
ja haluaa kehittyä joka päivä paremmaksi versioiksi itsestään.

Nämä tuotot tuovat ensi kauden budjetin 2.219.000€ tuotoista yhteensä 80% osuuden.

​​​​​​​


Seuran syyskokouksen päätöksen mukaisesti tuleva pelikausi 2023 tulee olemaan meille vahvan perustyön kausi. Emme tule tekemään suuria investointeja vaan keskitymme mahdollisimman hyvään ja laadukkaaseen perustyöhön. Tämän työn keskiössä tulee olemaan mahdollisimman hyvät pelaamisen olosuhteet läpi pelikauden.


Jäsenmaksujen ajallaan maksaminen on Riverin yhteisölle elintärkeä asia

Riverin jäsenmaksut on laskutettu jäsenistöltä 1.12.2022 ja jäsenmaksujen eräpäivä on 3.1.2023. Jäsenmaksujen erääntymisaika on tarkkaan harkittu seuran kassavarojen riittävyyden näkökulmasta. Jäsenmaksut ovat talvikauden ainoa tulovirta, jolla myös talvikaudella saapuvat kulut hoidetaan ajallaan. Aikaisimpina kausina olemme saaneet jäsenistöltämme eräpäivään mennessä noin 50% jäsenmaksuja. Loput jäsenistä ovat maksaneet jäsenmaksunsa, kun varsinainen pelikausi on alkanut.

Vetoankin nyt koko jäsenistöön. Toivon, että meille kaikille tärkeän Riverin yhteisön jäsenmaksukäyttäytyminen muutetaan ja me kaikki maksamme jäsenmaksumme ajallaan 3.1.2023 mennessä.

Seuran jäsenmaksu ei ole perintäkelpoinen lasku, joten nyt kysymys on jokaisen arvovalinnasta - haluanko olla sitoutunut Nokia River Golfin jäsen ja omalta osaltani haluan olla vastuullisesti mukana seuran toiminnassa maksamalla maksuni ajoissa vai en.


Riverin oma Golfstudio

Olemme halunneet tarjota jäsenillemme mahdollisuuden harrastaa golfia läpi vuoden. Siksi investoimme vuonna 2021 jäsenistön käytettäväksi oman Trackman Golfstudion. Toivommekin, että studio on tulevana talvena mahdollisimman ahkerassa käytössä. Riverin jäsenille on lähetetty jäsenkirjeellä koodi, jonka avulla saa 22% alennuksen listahinnoista. Ajanvaraus osoitteesta www.golfstudios.fi ja muistattehan olla meihin yhteydessä, mikäli studion käyttöön liittyen tulee mitä tahansa kysyttävää.


Mitä Riverissä tehdään talvikaudella?

Pelikauden ulkopuolella valmistellaan tulevaa pelikautta. Keskeisimmät työtehtävät tällä hetkellä toimistolla ovat seuraavat:

 • Jäsenmaksulaskutus ja jäsenten kanssa kommunikointi tulevaa pelikautta varten
 • Kumppanimyynti ja uusien kumppaneiden hankinta
 • Riverin strategiatyön valmistelu
 • Opetus- ja valmennustoiminnan kehittäminen
 • Wisegolf-toiminnaohjausjärjestelmän kehittäminen ja entistä parempi haltuunotto
 • Operatiivisen toiminnan kehittäminenMiltä Talvi vaikuttaa tällä hetkellä kentän näkökulmasta?

Kenttä on saanut ylleen pakkaslunta varsin runsaasti. Kuiva pakkaslumi on erinomainen peite nurmen talvehtimisen kannalta. Kaikki talvehtimista koskevat kentänhoitotoimenpiteet saatiin tehtyä ajallaan ja tällä hetkellä tilanne kentällä on siis hyvä.

Mikäli kelit muuttuvat plussan puolelle ja taivaalta sataa vettä, alkaa erityisesti greenien pinnoille muodostumaan jäätä. Tällöin hoitotoimenpiteenä tulee olemaan greenien kolaus. Toivommekin tällaisen tilanteen tullen, että saamme jäsenistöstämme runsaasti talkoolaisia auttamaan meitä kolauksessa. Tästä tiedotamme sitten tarpeen mukaan.


Oikein hyvää joulun odotusta kaikille, Kimmo
​​​​​​​


Lue aiempia blogitekstejä

Hyvä kiertää

Toiminnanjohtajan toisessa blogikirjoituksessa kerrotaan työkulttuuristamme ja johtajuudesta.

Lue lisää

Toiminnanjohtajan blogi

Lue lisää