Liity jäseneksi

Tasoituskierroksen pelaaminen

Tasoitusjärjestelmä

Suomessa on käytössä World Handicap System (WHS) eli maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä, jota käytetään kaikkialla maailmassa.

Pelaajan tasoitus on kahdeksan parhaan tuloksen keskiarvo 20:stä viimeisestä tasoituskierroksesta. Tasoituslaskenta perustuu väyläkohtaisiin lyöntimääriin eikä pelkillä pistebogey -tuloksilla pysty tasoituskierroksia järjestelmään kirjaamaan. Lyöntimääriin sovelletaan kuitenkin samoja periaatteita kuin pistebogey-laskentaan. Kilpailuissa voi myös edelleen olla pistebogey-sarjoja.

Pelatessasi tasoituskierroksen sinun tulee kertoa tasoituskierroksesta merkitsijälle ja pelaat sääntöjen mukaan.

Tasoituskierroksen kirjaaminen

Suomen Golfliitto on tehnyt kaudelle 2022 sopimuksen mScorecardin kanssa, joten sähköisestä tasoituskortista eBirdiestä on suora yhteys mScorecardin mobiilituloskorttiin. Golfliitolla on kuitenkin voimassaoleva rajapintasopimus mScorecardin lisäksi Golf GameBookin, Golfboxin ja Nexgolfin kanssa, mikä mahdollistaa tasoituskierrosten jättämisen myös heidän palveluistaan. Näistä sovelluksista me Nokia River Golfissa käytämme Golf GameBookia.

Kun pelaaja syöttää tasoitustuloksensa Golf GameBookiin, uusi tasoitus ei selviä heti. Laskenta suoritetaan yön aikana ja uusi tasoitus on selvillä seuraavana päivänä.

Tuloksen rekisteröinti tulee syöttötavasta riippumatta tehdä mahdollisimman pian kierroksen päättymisen jälkeen. Näin uusi tasoitus saadaan laskettua seuraavan yön aikana. Pelaaja on itse vastuussa siitä, että tasoitus on ajan tasalla.


Golf GameBook

Suosittelemme lämmöllä Golf GameBookin digitaalisen tuloskortin käyttöä. Käytämme tätä digitaalista tuloskorttia kaudella 2024 myös kilpailuissa.

Jos sinulla on Golf GameBook, saat muutamalla klikkauksella kaiken valmiiksi tasoituskierroksia varten. Jos sinulla ei ole sovellusta, voit ladata sen ilmaiseksi puhelimesi sovelluskaupasta.

  1. Avaa sovellus ja kirjaudu sisään! Jos aloitusnäkymässä näkyy tasoituksesi kehitys, on kaikki kunnossa, ja voit samantien suunnata kentälle.
  2. Jos tasoitusta ei näy: Katso, että asetuksissa maavalintasi on Suomi. Tarkista lisäksi, että olet aktivoinut tilisi Golfliiton keskusrekisterin kanssa. Tämä tarvitsee tehdä vain kerran ja sen jälkeen synkronointi on voimassa toistaiseksi. Aktivointi onnistuu Golf GameBookin aloitussivulta painamalla ”Aktivoi nyt”.
  3. Muista aina kierrokselle lähtiessäsi painaa tasoituskierros aktiiviseksi, jos haluat tasoituskierroksen pelata.
  4. Nyt on kaikki valmiina! Jos tarvitset apua, Golf GameBookin asiakaspalvelu (support@golfgamebook.com) auttaa sinua!

Golf GameBookista löytyy kaikki Suomen kentät sekä suurin osa ulkomaisista kentistä. Täällä sinun on siis helppo jättää myös ulkomailla pelattuja tasoituskierroksia.

Järjestelmässä voit syöttää 9 reikäisen ja 18 reikäisen tuloskortin sekä lisäksi 10–17 reikäisiä tuloskortteja. WHS sääntöjen mukaisesti kierroksen voi päättää milloin vain pelattuaan vähintään 9 reikää menemällä pelin asetuksiin ja valitsemalla ”Lopeta peli”. Tässä tapauksessa jätä pelaamattomat väylät tuloskortissa tyhjiksi. Älä siis merkitse viivaa sellaisille väylille, joita et ole ollenkaan pelannut.

Golf GameBookissa pelaaja voi syöttää omat tai peliryhmänsä tasoituskierrosten tulokset. On kuitenkin huomioitava, että pelikaverin täytyy itse asettaa oman profiilin kautta tasoituskierros päälle sekä lopettaa peli itse ja kirjata merkitsijän nimi.

Golf GameBookissa pystyt seuraamaan oman tasoituksesi kehittymistä monipuolisen datan avulla.


Muuta huomioitavaa

Tuloskortin Suomessa pelatuista kierroksista voi myös tarvittaessa palauttaa caddiemasterille. Tällöin kortissa tulee olla pelaajan nimi, merkintä miltä tiiltä on pelattu ja päivämäärä sekä väyläkohtaiset tulokset. Toivomme kuitenkin pelaajien ottavan rohkeasti Golf GameBookin tasoituskierroksen syötön käyttöön!

Ulkomailla pelattujen kierrosten tulokset tulee syöttää Golf Gamebookiin. Caddiemaster voi tarvittaessa auttaa tässä.