Liity jäseneksi

Toimi nopeasti varmistaaksesi kauden 2023 pelit Nokia River Golfissa!

Toiminnanjohtajan neljännessä blogissa avataan Nokia River Golfin jäsenyyttä ja siihen vaadittavien pelioikeuksien riittävyyttä.

Nyt kannattaa olla nopea päästäkseen pelaamaan


Tätä kirjoittaessani on kaunis keväinen aamu - aurinko paistaa, pikkupakkanen ja iltapäiväksi on odotettavissa muutama aste plussa. Tänään aloitamme muuten kentällä väylien hiekotukset - tumma hiekka ja auringonpaiste yhdessä sulattavat tehokkaasti lunta. Kausi on siis jo lähellä.


Osakekauppa on jälleen vilkastunut vapailla markkinoilla. Kun olen ihmisiä hieman haastatellut syistä hankkia oma osake, olen useimmiten saanut vastaukseksi perustelun siitä, että omistamalla oman osakkeen pääsee varmuudella pelaamaan. Onko asia sitten oikeasti näin? Siitä seuraavassa Q&A - osiossa.Mitä tarkoittavat Riverin jäsenyys, pelioikeus ja kausimaksu?

Jäsenyys

Riverin jäsenmaksu on aikuiselta 280 €, opiskelijalta 125 € ja juniorilta 120 € vuodessa.

Pelioikeus

Jäsenmaksun maksamisen lisäksi jokaisen jäsenen tulee olla liitettynä River Golf Oy:n osakkeeseen sidottuun pelioikeuteen, jonka saa kahdella eri tavalla:

      1. Omistamalla River Golf Oy:n osake

      2. Vuokraamalla pelioikeus osakkeenomistajalta. Osakkeen pelioikeuden voi vuokrata suoraan osakkeenomistajalta tai vuokrata se Riverin toimiston kautta. Toimiston kautta vuokrattava pelioikeus maksaa pelaajalle 190 € - tästä 170 € tilitetään pelikauden jälkeen osakkeenomistajille ja 20 € on toimistomaksua. Vuosittain vuokraamme noin 800 pelioikeutta toimiston kautta.


Kausimaksu

Kausimaksun maksamalla saa oikeuden pelata rajattomasti kunkin pelikauden aikana. Kauden 2023 kausimaksujen hinnat löytyvät tästä.


Mikä on Riverin jäsenmäärä tällä hetkellä ja kuinka paljon uusia jäseniä voitte vielä ottaa sisään?

Jäsenmäärämme on 20.3.2023 yhteensä 2159 jäsentä. Tässä ovat mukana niin aikuiset kuin junioritkin.

Riverin jäsenmäärän määrittelevät yhtiökokousten päätösten pohjalta tehdyt osakeannit ja niissä myydyt osakkeet. Osakkeet sisältävät pelioikeuksia osakesarjojen mukaisesti: A-osake (4 aikuisen pelioikeutta ja 4 juniorin pelioikeutta), B-osake (2+2) ja C-osake (1+1). Osakkeisiin sidottuja pelioikeuksia meillä on yhteensä 2059 kpl. Tämä on aikuisten jäsenien yläraja. Sama määrä pelioikeuksia on myös 21 vuotiaille ja sitä nuoremmille junioreille.

Jos olet saanut jäsenmaksulaskun mutta et aio tulevalla kaudella pelata, ilmoitathan siitä toimistoon osoitteeseen toimisto@nrg.fi.

Onko totta, että kaudella 2023 pelioikeuksia on aiempaan verrattuna vähemmän käytettävissä? Jos on - miksi?

On totta, että meillä on tästä kaudesta eteenpäin vähemmän aikuisten pelioikeuksia käytettävissä.

Osakkeen junioripelioikeutta voi käyttää 21-vuotias ja sitä nuorempi juniori. Riverissä on ollut toiminnan alkuajoista saakka vallalla käytäntö, jossa junioripelioikeutta on voinut käyttää myös 21-27 vuotias opiskelija. Viime vuonna päivitettiin sekä yhdistyksen sääntöjä että osakeyhtiön yhtiöjärjestystä. Samalla tarkennettiin sitä, että osakkeen junioripelioikeuden ikärajasta 21 vuotta pidetään jatkossa tarkasti kiinni.

Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? Meillä oli viime kaudella 199 opiskelijaa ja he kaikki käyttivät pelaamiseen osakkeen junioripelioikeutta. Pelikauden päättyessä toimiston kautta vuokrattavaksi jätettyjä aikuisten pelioikeuksia oli jäljellä 50 kpl. Koska opiskelijat käyttävät tästä kaudesta alkaen aikuisten pelioikeuksia ja jos jäsenkunta käyttäytyisi identtisellä tavalla kuin viime kaudella, jäisi yhteensä 150 aikuiseksi sääntöjen perusteella luokiteltavaa jäsentä ilman pelioikeutta. Meillä tulee olemaan siis noin 150 aikuisjäsentä vähemmän tulevalla pelikaudella kuin vuonna 2022.


Kuinka varmistan tulevan kauden pelini Riverissä?

Vastaus tähän on yksinkertainen - olemalla nopea pelikauteen liittyvien maksujen maksamisessa. Kun kaikki vuokrattavat pelioikeudet on vuokrattu, emme voi ottaa enää lisää jäseniä, vaikka henkilö olisikin ollut jäsenenä vielä edellisellä kaudella. Maksa siis kauden maksut pikaisesti.


Uskotteko oikeasti, että kaikki toimiston kautta välitettävät pelioikeudet vuokrataan?

Tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikki toimiston kautta välitettävät pelioikeudet tulevat menemään vuokralle kevään aikana.


Miksi päätös aiempaa tiukemmasta linjasta koskien pelioikeuksien käyttöä?

Sekä yhdistyksen säännöt että yhtiön yhtiöjärjestys olivat peräisin Nokian River Golfin alkuajoilta. Toiminta on oleellisesti laajentunut ja oli aika päivittää toiminnan kulmakivet - säännöt ja yhtiöjärjestys - vastaamaan paremmin nykyaikaa. Lisäksi poistimme muutamia selkeitä ristiriitaisuuksia näiden kahden ohjeistuksen väliltä.

Haluamme toimia hyvän hallintotavan mukaisesti siten, että kaikki toiminta on jokaiselle tasapuolista ja päätökset perustuvat aina olemassa oleviin, yhdessä hyväksyttyihin toiminnan kivijalkoihin - yhdistyksen sääntöihin, yhtiön yhtiöjärjestykseen sekä voimassaolevaan hallinto-ohjeeseen.


Omistan osakkeen mutta en aio osakettani itse käyttää - kuinka toimin ja olenko velvollinen maksamaan vastiketta?

Riverissä ei ns. pakkovastiketta ole olemassa. Mikäli et pelaa, ei sinulle myöskään tule mitään maksuja maksettavaksi.

Osaketta ei kannata pitää passiivisena vaan sen sisältämät pelioikeudet kannattaa jättää toimistolle vuokrattavaksi ja sitä kautta aktiivisten pelaajien käyttöön. Tämä onnistuu ilmoittamalla asiasta toimistolle osoitteeseen toimisto@nrg.fi. Yksinkertaista.

Toimisto ottaa pelioikeudesta vuokrapelaajalta 190 €, josta 170 € tilitetään pelikauden päätteeksi osakkeenomistajalle ja 20 € on toimiston palvelumaksua.


Miksi uusien jäsenten hankinta on tärkeää?

Meiltä Riverissä poistuu joka vuosi jäseniä noin 250 - 400 jäsenen verran. Suurinpiirteiden sama määrä tulee vuosittain myös uusia jäseniä. Meidän tuleekin varmistaa jatkuvasti Riverin houkuttelevuus myös uusien jäsenten näkökulmasta. Ja kuten aiemmin totesin, on jäsenmäärän katto määritelty River Golf Oy:n osakkeiden pelioikeuksien määrän kautta.


Lopuksi - miltä kentän talvehtiminen näyttää juuri nyt?

Kulunut talvi on ollut kentälle selkeästi suosiollisempi kuin viime vuosi. Jääpoltteen riski on periaatteessa ohitettu ja uskomme, että pääsemme uuteen kauteen aikaisemmin ja paremmalle ruoholle kuin viime vuonna. Väylät on hiekotettu ja nyt odottelemme vain aurinkoisia kelejä, jotta hiekka yhdessä auringon kanssa sulattamista loputkin lumet. Lyhyesti voidaan siis todeta, että uskomme vahvasti tästä seuran 35-vuotisjuhlakaudesta tulevan meille kaikille erinomaisen.

Kimmo Sirainen

Nokia River Golfin toiminnanjohtaja

Uteliaasti elämään suhtautuva perheenisä, jonka sydän sykkii
asiakaskokemuksen kehittämistä. Uskoo vahvasti hyvän kiertämiseen
ja haluaa kehittyä joka päivä paremmaksi versioiksi itsestään.


Lue aiempia blogikirjoituksia

Kuinka Riverin talous toimii?

Toiminnanjohtajan kolmannessa blogissa avataan golfyhteisön taloutta ja talvikauden työtehtäviä.

Lue lisää

Toiminnanjohtajan blogi

Lue lisää