Liity jäseneksi

Riverin uutta strategiaa kohti

Toiminnanjohtajan blogin ensimmäisessä blogitekstissä pureudutaan uuden strategian valmisteluun.

Pelikausi 2022 alkaa olemaan loppusuoralla ja uuden pelikauden valmistelut ovat jo täydessä vauhdissa. Yksi tulevan pelikauden 2023 keskeisistä hallinnollisista asioista tulee olemaan nykyisen Riverin strategian 2019 - 2023 päivittäminen.

Kutsummekin koko jäsenistön tuomaan arvokkaita ajatuksia Riverin kehittämiseen seuraavalle vuosien 2024 - 2027 strategiakaudelle. Julkaisemme tänään maanantaina seuran kotisivuille kaikille avoimen kyselyn, johon toivomme mahdollisimman monen jäsenemme ottavan osaa. Jäsenistön strategiakysely tulee olemaan avoinna 17.- 28.10.2022 välisen ajan. Kiitän jo etukäteen kaikkia teitä avusta Riverin yhteisön kehittämistyössä.

Miksi sitten strategiatyö on niin tärkeä osa hallinnon työtä? Hallitustyön tehtävät voidaan karkeasti jakaa kolmeen osioon - päättää strategiasta sekä valvoa sen toteutumista, valvoa ja vastata taloudesta sekä valita operatiivinen johto. Strategia on kaiken toiminnan perusta, jonka pohjalta toimintaa suunnitellaan ja arjessa toteutetaan. Strategia on pohjana sille, mitä asioita tullaan tekemään mutta myös toisinpäin - mitä emme tule tekemään. Voisikin sanoa, että strategia on parhaimmillaan tiekartta siihen, mitä teemme ja mitä emme tee.

Riverin toimintaa on kehitetty koko sen kohta 35-vuotisen historian ajan vastuullisesti, ammattitaitoisesti ja johdonmukaisesti. Tätä kirjoittaessani voin todeta, että yhteisön peruspalaset ovat varsin hyvässä kunnossa. Golfyhteisö tai erityisesti sen tärkein osa-alue - kenttä - ei kuitenkaan koskaan ole valmis. Aina löytyy parannettavaa ja kehitettävää. Palvelemme koko jäsenistöä eli reilua 2000 ihmistä. Jokainen ihminen katsoo maailmaa hieman eri perspektiivistä käsin. Kaikkia miellyttävää tapaa toimia ja kehittää toimintaamme tuskin koskaan löytyy. Elämme epätäydellisessä maailmassa ja hyvin usein käytännön toimintatavat ovat enemmän tai vähemmän kompromisseja. Pyrkimys on aina kuitenkin löytää tavat, jotka palvelevat suurinta osaa meistä mahdollisimman hyvin.

Toiminnan kehittämisessä on keskeistä kyky priorisoida eli tehdä valintoja. Aikatauluttaa. Millaisia investointeja kannattaa tehdä ja kuinka ne rahoitetaan, millainen takaisinmaksuaika kullakin investoinnilla on, mitkä investoinnit ovat niitä kaikkein kriittisimpiä arjen toiminnan ja isolla otannalla pelaajien kannalta. Hyvin laadittu strategia toimii ohjenuorana tälle kaikelle.

Riverin strategiatyö on aloitettu Nokia River Golf Ry:n ja River Golf Oy:n hallitusten yhteisessä strategiaseminaarissa ja saimme aikaan paljon hyvää materiaalia. Tämän kaiken päälle saamme nyt teiltä jäseniltä lisää ajatuksia. Työn ohjausryhmänä toimii Riverin työvaliokunta, johon kuuluvat sekä Ry:n että Oy:n puheenjohtajisto sekä minä toiminnanjohtajana. Työvaliokunta valmistelee työn etenemistä hallitusten käsittelyyn ja koko työ tulee olemaan valmis syksyn 2023 aikana.

Strategisin terveisin,

Kimmo

Kimmo Sirainen

Nokia River Golfin toiminnanjohtaja

Uteliaasti elämään suhtautuva perheenisä, jonka sydän sykkii
asiakaskokemuksen kehittämistä. Uskoo vahvasti hyvän kiertämiseen
ja haluaa kehittyä joka päivä paremmaksi versioiksi itsestään.