Liity jäseneksi

Toiminnanjohtajan yhteenveto pelikaudesta 2021 ja ajatukset kauteen 2022

Pelikausi 2021

Pelikierrokset

Pelikausi 2021 oli jälleen kaikin puolin erittäin vilkas. Pelikierroksia pelattiin yhteensä 89293 kierrosta. Edellisellä pelikaudella kierroksia pelattiin ennätykselliset 102.077 kierrosta – tuolloin golfia päästiin pelaamaan vuoden jokaisena päivänä. Kaudella 2021 koettiin yksi Riverin historian sateisimmista elokuista ja tämä näkyi selvästi kyseisen kuukauden pelimäärissä.
​​​​​​​


Koronan myötä pelaaminen koko Suomessa on kasvanut räjähdysmäisesti ja tämä on näkynyt valtakunnallisesti erityisesti uusien jäsenien lajiin mukaantulossa sekä kenttien huomattavasti suurempana käyttöasteena aikaan ennen koronaa verrattuna.


Jäsenmäärä

Seuran jäsenmäärä oli kauden lopussa 2372. Liittyneitä uusia jäseniä meille tuli yhteensä 591 ja seurasta poistui yhteensä 330 jäsentä. Seuramme vetovoima oli Keski-Suomen toiminta-alueen suurin.

River Golf OY:n osakkeisiin on sidottu yhteensä 2055 aikuisen sekä sama määrä 21v ja sitä nuoremman juniorijäsenen pelioikeutta. Aikuisten jäsenten maksimimäärä seurassamme on siis tuo 2055.

Jokaisen Nokia River Golf Ry:n jäsenyyden taustalla tulee olla joko oma osake tai osakkeenomistajalta vuokrattu pelioikeus.
​​​​​​​


Osakekauppa vilkastui

River Golf OY:llä ei ole meneillään olevaa osakeantia mutta vapaalla markkinalla osakekauppa kävi erittäin vilkkaana. Lukuisa määrä passiivisessa käytössä olleita osakkeita vaihtoi omistajaa. On hienoa huomata, että oman osakkeen omistaminen on kiinnostanut monia ja osakkeita on saatu paljon aktiivisten jäsentemme käyttöön.


Talous

Pelikauden 2021 tuloksista tiedotamme seuran varsinaisen kevätkokouksen jälkeen.


Rakentamisen vuosi

Ykisttäisenä suurimpana investointina……..Parantaaksemme jäsenten harjoittelumahdollisuuksia toteutimme mittavan rangen perusparannusprojektin pelikauden aikana. Lopputuloksena mahtava 160m leveä ja 20m syvä lyöntialue nurmelta. Lisäksi mattolyöntipaikkojen määrä yli kaksinkertaistui aiempaan verrattuna 22 matosta 50 mattoon. Käytössämme on myös uusi lyöntikatos vessoineen. Palloautomaatteja on nyt kaksi ja harjoittelu tapahtuu laadukkailla palloilla. Uusi harjoitusgreeni saadaan myös käyttöön kauden alusta alkaen.

Koko rangen uudistustyö toteutettiin kassavaroin ilman lainaa. Rangen uudistus maksoi yhteensä 289.000€ alv0%. Lisäksi investoimme seuraaviin asioihin kauden aikana – myös nämä investoinnit toteutettiin kassavaroin:

 • Ravintolan keittiön kattoremontti
 • Klubin asiakaskerroksen putkiremontti
 • Klubin lattiapintojen uusiminen
 • Kentälle kaksi uutta vessaa – River 3 ja River 15
 • Golfautojen GPS-järjestelmän kertamaksu
 • Rangen kulkuteiden asfaltointi
 • Toro-väyläkoneen lunastus rahoituksen päättymisen jälkeen
 • Trackman-lyöntisimulaattorin rakentaminen

Voisi siis sanoa, että olemme valmiimpina tulevaan pelikauteen kuin koskaan aikaisemmin.

Tulevalla pelikauden suunnitelmissa ei ole isoja investointeja.


Pelaaja Ensin – kysely 2021

Nokia River Golfin Pelaaja Ensin – kyselyyn vastasi kaudella 2021 yhteensä 605 aikuisjäsentä eli 36% koko aikuisjäsenistöstämme. Kiitos tästä teille kaikille.

Kyselyn kautta vastataan kahteen toisistaan erilliseen kyselyyn – NPS elijäsentyytyväisyyteen sekä arvioidaan toiminnan eri osa-alueita.

1. NPS eli nettosuositteluindeksi

Nokia River Golfin NPS-luku on kaudella 2021 45. Tulos putosi nyt toisen vuoden peräkkäin alemmaksi. Suurimpana selittävänä tekijänä on ollut korona-ajan selkeästi lisääntynyt pelimäärä kentillämme ja tästä johtunut kenttien ruuhkaisuus. Tämä näkyy tässä tuloksessa selkeästi.
​​​​​​​


​​​​​​​2. Toiminnan eri osa-alueiden arviointi

Kenttä. Kentän eri osa-alueisiin oltiin varsin tyytyväisiä. Kritiikkiä saivat elokuussa kosteat väylät ja greenien ympärysten kunto. Näihin molempiiin kiinnitämme tulevalla kaudella erityistä huomiota.

Tiedotus. Tyytyväisyys tiedotukseen oli hieman kasvanut.

Palvelu. Asiakkaiden palvelu sai jälleen kerran koko kyselyn parhaat pisteet. Erityisesti caddiemastereiden palveluun oltiin erittäin tyytyväisiä. Myös kenttähenkilökuntaan oltiin erittäin tyytyväisiä.

Ravintola Bufferi. Ravintola Bufferin palveluun ja tuotteisiin oltiin tyytyväisiä. Kaikissa ravintolaa koskevissa kohdissa olimme maan keskiarvon yläpuolella.


Toimenpiteet jäsentyytyväisyyden nostamiseksi


Haluamme jatkossakin tehdä parhaamme jäsentemme tyytyväisyyden turvaamiseksi ja edelleen Pelaaja Ensin – kyselyn NPS-luvun nostamiseksi.

Seuraavassa toimenpiteet tämän asian parantamiseksi.

1. Kenttä on numero 1

Kausi 2022 on kentänhoidon vuosi. Tavoitteemme on, että Riverissä pelataan aina ensiluokkaisilla kentillä. Siksi kentänhoito on prioriteettina numero 1. Painopisteet tulevalle kaudelle ovat seuraavat:

 • Greenit ja greenien ympärykset. Keskeistä tässä on pelaajien ohjaaminen haluttuja kulkureittejä greenien ympärillä ja otammekin käyttöön laajasti narutukset greenien ympäristöissä, jotta varsinainen pelialue säästyy kulutukselta.
 • Kenttäalueen reuna-alueet. Tulemme nostamaan kenttäalueen reuna-aluiden viimeistelyä hyvän pelattavuuden varmistamiseksi kaikilla kentän alueilla.
 • Kentän kuivatustoimenpiteiden jatkaminen kauden alussa. Kaudella 2021 teimme parikymmentä pintasalaojaa kosteimmille väylille sekä holkitimme tehohoitona sadekauden aikana kosteimmiksi ilmenneitä väyliä. Tämä työ jatkuu ja teemme parhaamme, että kosteus muutamilla väylillä ei olisi häiritsevää jatkossa.
 • Lisäksi pienten yksityiskohtien yhä parempaa tekemistä.

2. Strategian mukainen työ jatkuu vahvana

Toimintaamme ohjaa Riverin voimassaoleva strategia, jossa asiakastyytyväisyys keskeisenä prioriteettina. Palvelu edellä siis mennään.

3. Puhelimeen vastaaminen nopeammaksi

Pyrimme lyhentämään keskimääräistä puheluaikaa siten, että suurempiin kokonaisuuksiin (kilpailut, tapahtumat tmv.) liittyvät puhelut ohjataan suoraan palvelupäälliköidemme Minna ja Kiian puhelimiin. Näin toimiston kaksi puhelinta toivottavasti palvelevat teitä nopeammin.

4. WiseGolf – toiminnanohjausjärjestelmä

Otamme ennen pelikautta käyttöön uuden toiminnannohjausjärjestelmän WiseGolfin. Tämä näkyy asiakasrajapinnassa erityisesti erilaisena ajanvarausnäkymänä. Tulemme hyvissä ajoin ennen kauden alkua tiedottamaan asiasta mahdollisimman selkeästi. Ei siis huolta uudesta järjestelmästä ja sen käytettävyydestä.

5. Ajanvaraus kaudella 2022

Ajanvaraus jatkuu tulevalla kaudella pääpiirtein samanlaisena kuin edellisellä kaudella. Uudistamme yhtä aikaa aktiivisena olevien varausten määrää seuraavasti:

 • Aktiivisia varauksia saa kullakin pelaajalla on maksimissaan 4 kpl kerrallaan aktiivisena. Tähän määrään ei lasketa mukaan ilmoittautumisia kilpailuihin. Tarpeen mukaan ohjetta päivitetään pelikauden aikana.

Nettiajanvaraus on käytössä periaatteella 1+4 päivää. Myös jatkossa jokaisella pelaajalla on oikeus ja mahdollisuus varata peliaikoja myös tätä pidemmälle puhelimen tai toimistossa asioimisen kautta.

6. Tiedotus

Seuran virallisena tiedotuskanavana toimivat seuran kotisivut – kaikki oleellinen tiedotus löytyy täältä. Tätä tukevat niin jäsenkirjeet kuin myös seuran sosiaalinen media Facebookissa ja Instagramissa.

7. Pienet yksityiskohdat – arjen tekemisen laatu

Arjen tekemisen vaatimustaso tulee pitää korkealla kaikessa toiminnassa.

8. Enemmän aikaa ihmisten kanssa keskusteluun

Haluamme tulevalla pelikaudella keskustella aikaisempaa enemmän jäsentemme kanssa kuullaksemme paremmin, millaisia ajatuksia Riverin toimintaan teillä on. Olkaahan tekin aktiivisia ja tulkaa jutuille.

9. Nopea palautteisiin vastaaminen

Pyrimme vastaamaan kaikkiin meille omalla nimellä tulleisiin asiakaspalautteisiin joko sähköpostilla, puhelimitse tai kasvotusten. Dialogin merkitys on suuri.


Henkilökunnan rekrytointi

Kausityöntekijöiden rekrytointi toteutetaan tänä vuonna aikaisemmin kuin aiemmin. Haku päättyi 31.1.2022, hakemuksia saatiin useita kymmeniä ja tulemme tekemään valinnat haastatteluiden perusteella helmikuun aikana. Maaliskuu on perehdytyksen aikaa, jotta olemme kaikki valmiina, kun pelikausi pian alkaa.

Tulemme panostamaan kenttähenkilökunnan koulutukseen pitkin pelikautta varmistaaksemme parhaan mahdollisen laadun kentänhoidon arjessa.


Riverin Golfstudios ja sen tuoma lisäarvo

Golfstudios Nokia River Golfin toiminta alkoi marraskuussa 2021 ja voidaan sanoa, että hienosti on asiakkaita riittänyt. Korkein käyttöaste tähän saakka on ollut 17h varauksia vuorokaudessa. Tervetuloa tutustumaan mahdollisuuteen harjoitella myös talvella vaikkapa ohjattujen tutustumisten muodossa. Trackman tulee olemaan jäsenistön käytettävissä myös kesäkaudella ja luo siten taatusti lisäarvoa meille kaikille.


Jäsenistön harjoittelukulttuurin nostaminen uudelle tasolle

Riverin oma Head Pro Juha Skyttä kartoittaa talven aikana eri jäsenryhmien tarpeita ja toiveita harjoitteluun sekä valmennukseen liittyen. Olkaa myös itse aktiivisia ja olkaa Juhaan rohkeasti yhteydessä. Rakennetaan yhdessä meille sopivaa ohjelmaa kesäksi. Tavoitteemme on motivoida jäsenistöämme aiempaa aktiivisempaan harjoitteluun, jotta itse peli olisi entistäkin suurempi nautinto.


Lopuksi

Odotamme tulevaa kautta innolla. Toivotaan, että kelit suosivat ja kaikki viihtyvät mahdollisimman hyvin. Nyt nautitaan vielä hetki talvesta – pelikausi saattaa olla lähempänä kuin uskommekaan.


Kimmo Sirainen, toiminnanjohtaja