Liity jäseneksi

Kenttien kunnosta huolehtiminen tärkeä asia syksyn pelikierroksilla

Jokaisen pelaajan vastuulla on huolehtia kenttien kunnosta läpi pelikauden. Erityisen tärkeää tämä on syksyllä kun ruoho ei enää uusiudu.

Jotta kentät pysyvät hyvässä kunnossa mahdollisimman pitkään syksylle, tulee jokaisen pelaajan huolehtia omalta osaltaan lyönti- ja alastulojälkien korjaamisesta.

Tämä asia on erittäin tärkeää varsinkin syksyllä, jotta kentät pysyvät hyvässä pelikunnossa mahdollisimman pitkään ja jotta ne olisivat myös seuraavana keväänä kunnossa uuden pelikauden startatessa.

Väylillä jokaisen pelaajan tulee asettaa divotti eli lyönnin aikana maasta lentänyt nurmen osa takaisin paikoilleen. Divotti on hyvä painaa vielä jalalla maahan , jotta se kiinnittyy helpommin paikoilleen.

Greeneillä pallon alastulojäljet tulee korjata greenihaarukalla huolellisesti. Korjauskohta on hyvä tämän jälkeen vielä tasoittaa painamalla sitä putterin pohjalla.
Alastulojälki korjaantuu ennalleen, mikäli se paikataan heti oikealla tavalla. Korjaamattomat alastulojäljet greeneillä jättävät greeniin pitkäksi aikaa ruohottoman ja epätasaisen kohdan. Näin ollen siitä on haittaa greenin hyvälle kunnolle useita viikkoja.

Varmasti jokainen pelaaja toivoo pääsevänsä pelaamaan hyväkuntoisille väylille ja tasaisille greeneille. Tästä syystä vaadimmekin jokaiselta pelaajalta kunnioitusta kenttiämme kohtaan.

Pelaajille omien jälkien korjaaminen on pieni teko, mutta kenttien hyvinvoinnille sillä on erittäin suuri merkitys läpi pelikauden.

Väylillä divotit eli lyöntifileet tulee asettaa huolellisesti paikoilleen.