Liity jäseneksi

Kentänhoidon terveiset kauden 2022 ollessa parhaimmillaan

Kenttiemme ollessaa nyt huippukunnossa, haluamme muistuttaa muutamista käytännöistä ja säännöistä.

Kuluva kausi alkoi haastellisesti kovan talven jäljiltä. Karkeasti ottaen lähes kaikki Suomen kentät Keski-Suomesta alaspäin saivat kokea runsaslumisen ja kovat lämpötilavaihtelut omaavan talven. Talven aikana muodostui paikoitellen runsaasti jäätä viheralueiden päälle, joka näkyi lumien sulamisen jälkeen jääpoltteena. Osa viheralueista joutui olemaan useamman kuukauden ajan jään alla hapettomassa tilassa, jonka seurauksesta nurmi ei lähtenyt kasvuun toivotulla tavalla lumien sulamisen jälkeen.


Alkukaudella etenkin viheriöt olivat toivottua heikommassa kasvussa. Muiden normaalien kentänhoidollisten toimenpiteiden lisäksi tärkeimpänä asiana on ollutkin viheriöiden laadukas hoito talven jäljiltä. Viheriöille on tehty useita toimenpiteitä, kuten lisäkylvöjä, ilmauksia ja hiekoituksia kevään ja kesän aikana. Nämä toimenpiteet ovat tuottaneet hyvän tuloksen ja viheriöt alkavatkin olemaan kauden parhaimmassa kunnossa mihin on mahdollista ennen kauden loppua päästä. Muutamien viheriöiden osalta töitä tehdään edelleen niiden kunnon parantamiseksi. Erityisesti River kentän viheriöiden kuntoa voidaan varmasti pitää Suomen parhaimmistossa.


Tällä kaudella ehkä suurimpana muutoksena asiakkaiden silmissä kentänhoito otti käyttöön fore-alueiden ja viheriöiden ympäryksien narutukset. Näiden tarkoituksena on ollut säädellä nurmen kulutusta sekä pelaajien kulkureittejä nurmen mekaanisen rasituksen näkökulmasta. Narutukset ovat osoittautuneet erittäin toimiviksi ja näiden ansiosta viheriöidemme ympäryksien voidaan sanoa olevan lähes virheettömässä kunnossa. Narutukset tulevat hyvien tulosten vuoksi olemaan normaali näky kentillämme myös jatkossa.


Lopuksi haluamme muistuttaa asiakkaita muutamista kentän käytännöistä/säännöistä. Velvoitamme narutuksien noudattamista jokaiselta asiakkaalta, sillä ne on aseteltu kentälle tiettyä tarkoitusta varten. Muistutamme myös asiakkaita viheriöiden läheisyydessä kulkemisesta. Bunkkereiden ja viheriöiden välisten alueiden, sekä viheriöiden reunojen käyttäminen kulkureittinä on etiketin mukaan kiellettyä. Nämä alueet ovat usein hyvin kapeita, jolloin kulkureittinä rasitus on yksinkertaisesti liikaa nurmelle ja se kuluu nopeasti huonoon kuntoon. Myös alastulojälkien korjaaminen viheriöillä, sekä divottien asettelu takaisin paikalleen väylillä on erityisen tärkeää.


Vaikka yllämainitut asiat saattavat kuulostaa pieniltä yksittäisen asiakkaan silmin, ne kuitenkin kertaantuvat nopeasti kun kentillämme liikkuu satoja ihmisiä päivittäin. Kiitämme yhteistyöstä näiden asioiden parissa!


Kentänhoito haluaa lopuksi toivottaa erittäin hyvää kauden jatkoa kaikille! Teemme täysillä töitä kauden loppuun asti ja toivomme näkevämme teidät hyvässä kunnossa olevilla kentillä aina talven tuloon asti.


Terveisin Nokia River Golfin kentänhoito.