WHS on käytössä

WHS on käytössä

Suomi Golf on ottanut käyttöön maailmanlaajuisen tasoitusjärjestelmän (WHS) tänään 19.2. Siirtymässä tasoituslaskenta siirtyi seurajärjestelmistä liiton järjestelmään. Kyseessä on massiivinen, historiallisen suuri datansiirto, joka käsittää miljoonia rivejä dataa.

Mikä on pelaajan WHS-tasoitus ja mistä sen näkee?

Uusi tasoitus on helpointa katsoa pelaajan päivitetystä eBirdie-sovelluksesta. Myös Golf GameBook-sovellus näyttää ajantasaisen WHS-tasoituksen.
Tasoitus näkyy luonnollisesti myös seurajärjestelmissä, mutta välittömästi 19.2. se ei ole mahdollista NexGolfissa. Viive pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä. GolfBoxissa tasoitus näkyy normaalisti.

Pelaajan ensimmäinen WHS-tasoitus määräytyy sen mukaan, mitä tietoa on ollut hyödynnettävissä ja saatavilla seurajärjestelmistä. Tästä syystä joiltain pelaajilta voi puuttua osa historiatiedoista tai jopa koko historia. Historian puuttuessa WHS-aikakausi alkaa vanhasta EGA-tasoituksesta.

Suurimmassa riskiryhmässä sille, että tasoitushistoriasta puuttuu dataa ovat vuodenvaihteessa seuraa vaihtaneet pelaajat. Historiatietoja tai niiden puutteita ei valitettavasti voi korjata tai muokata jälkeenpäin.

Ei kuitenkaan huolta, kaikilla on nyt WHS-tasoitus ja näin ollen tasoituksen uusi aikakausi voi alkaa. Pelaamalla aktiivisesti WHS-tasoituskierroksia tasoitus pysyy pelaajan tason mukaisena ja aina ajan tasalla.

WHS-sivut

Päivitä uudistunut eBirdie!

Golfarin eBirdie-sovellus päivittyy WHS-siirtymän yhteydessä. Pelaaja näkee eBirdiestä ajankohtaisen tasoituksensa lisäksi myös tasoitus- ja kierroshistoriansa ja keskiarvolaskentaan vaikuttavat kierrokset.
Muista siis päivittää sovellus 19.helmikuuta!

Lisätietoa

WHS pähkinänkuoressa

Keskiarvolaskentaan siirtyminen voi vaatia pientä jumppaa korvien välissä, kun kierroksia tarkastellaan aiempaa pidemmältä aikaväliltä.
Golf jatkuu kuitenkin entisellään eikä pelaajan tarvitse tuntea järjestelmää, riittää kun kirjaa reikäkohtaiset lyöntitulokset. Jos haluat kuitenkin oppia, voit mennä osoitteeseen www.golf.fi/whs.

WHS on keskiarvojärjestelmä. Tasoituksesi on kahdeksan parhaan tuloksesi keskiarvo 20:stä viimeisestä rekisteröidystä tasoituskierroksestasi. Tasoitus voidaan laskea myös pienemmästä kierrosmäärästä, ja uusille tai golfin pariin palaaville pelaajille riittää yksi vähintään 9 reiän kierros.

Suurin mahdollinen tasoituksesi on 54. Aiempi rajoitin, joka esti tasoituksen nousemisen yli 36, poistuu. Tämä koskee kaikkia golfareita.

Tasoitusryhmät poistuvat. Kaikki golfarit voivat rekisteröidä tasoituskierroksia harjoituskierroksista, jotka voivat olla lyhimmillään 9 reikää.

Tasoituslaskentaa ei enää suoriteta pistebogeyna vaan tulokset perustuvat lyöntimääriin. Lyöntimääriin sovelletaan kuitenkin samoja periaatteita kuin pistebogey-laskentaan. Kilpailuissa voi myös edelleen olla pistebogey-sarjoja.

Ei rekisteröitymistä etukäteen. Sinun ei tarvitse rekisteröidä kierrosta etukäteen. Riittää, että kerrot merkitsijälle ja pelaat sääntöjen mukaan.

Lue lisää.

WHS hyödyt

Oikeudenmukaisempi
Keskiarvolaskenta reagoi ketterämmin muutoksiin ja heijastaa paremmin nykyistä pelitaitoasi kuin aikaisempi järjestelmä, joka keskittyi parhaimpiin kierroksiisi.

Lyhyempiä kierroksia
Kaikkien golfarien tasoituksesta riippumatta on mahdollista rekisteröidä tasoituskierroksia perinteisen 9 ja 18 reiän lisäksi myös 10-17 reiän pituisilta kierroksilta. Tämä sopii erityisesti heille, jotka ajankäytön vuoksi suosivat lyhyempiä kierroksia.

Maailmanlaajuisuus
WHS yhdistää golfaavan maailman tehden tasoituslaskennan perusperiaatteista samat kaikkialla.

Tasoituskierrosten pelaaminen 19.2. jälkeen

Tasoituskierrosten pelaaminen on heti mahdollista Golf GameBookin mobiilituloskortin kautta – myös 10-17 reiän mittaisina – olitpa sitten Suomessa tai missä päin maailmaa tahansa. GameBookiin pääsee siirtymään myös eBirdien Pelaa-napin kautta.
GolfBoxin kautta tasoituskierroksen pelaaminen onnistuu aluksi vain 9 tai 18 reiän mittaisina.
NexGolfin kautta ei välittömästi voi pelata tasoituskierroksia, mutta viive pyritään minimoimaan. Seurajärjestelmät tiedottavat asiakkaitaan tilanteestaan.

Kategoriassa Ajankohtaista