WHS 1 vuotta -pelaajat ottivat uuden tasoitusjärjestelmän hyvin vastaan!

WHS 1 vuotta -pelaajat ottivat uuden tasoitusjärjestelmän hyvin vastaan!

Suomen Golfliitto lähetti golfkentille tilastotietoja vuosi sitten käyttöönotetusta WHS-tasoitusjärjestelmästä. Tässä alla suoraan lainattua tekstiä saamastamme tiedosta uuden tasoitusjärjestelmän ensimmäisestä vuodesta.

Tasoitus on monille merkittävä osa golfia, ja huiman 1,2 miljoonan pelatun tasoituskierroksen jälkeen voidaan ehdottomasti sanoa että se kiinnostaa.

Suomi otti maailmanlaajuisen WHS-tasoitusjärjestelmän käyttöön ensimmäisten maiden joukossa viime helmikuussa. Suurin muutos meille oli, että eri tasoitusryhmät poistuivat ja kaikkien tasoitus lasketaan samaan tapaan keskiarvolaskentana.

Pähkinänkuoressa WHS on keskiarvojärjestelmä. Tasoitus lasketaan kahdeksan parhaan tuloksen keskiarvosta 20:sta viimeisestä rekisteröidystä tasoituskierroksesta. Se reagoi ketterämmin muutoksiin ja heijastaa paremmin nykyistä pelitaitoa.

WHS-siirtymä vaati laajoja teknisiä valmistelutoimenpiteitä. Massiivisessa tiedonsiirrossa pelaajien kaikki tasoituskierrosdata siirrettiin seurajärjestelmistä liiton uuteen laskentajärjestelmään, ja pelaajat saivat WHS-tasoitukset. Valtaosalla tasoitus pysyi samana tai muuttui korkeintaan kaksi lyöntiä. Keskimääräinen tasoitus nousi odotetusti hieman ollen 28,7 kun se ennen oli 28,4.

Pelaajilta hyvä vastaanotto

Golfia pelattiin kaudella 2020 enemmän kuin  koskaan, ja monet ennätykset murskaantuivat. Myös tasoitusominaisuuksin päivitetty eBirdie-jäsensovellus nousi hetkellisesti sovelluskauppojen ladatuimmaksi ja se löytyy jo yli 100 000 golfarin kännykästä.

Keskimäärin golfarit pelasivat kahdeksan tasoituskierrosta. Kierrokset kuitenkin jakautuvat epätasaisesti, 43% pelaajista ei pelannut yhtään tasoituskierrosta kun taas 15% pelasi vähintään 20 tasoituskierrosta. Sunnuntai on suosituin päivä pelata tasoituskierros (17%).

Loppuvuoden WHS-kyselyn mukaan (2500 vastaajaa) suurin osa koki järjestelmän helpoksi ja käytöltään selkeäksi. Ennakkoviestintä tavoitti pelaajat hyvin, vaikka kysymyksiäkin tuli. Vastaajista 60%:lla on tavoitteita tasoituksensa suhteen, ja kolmannesta WHS on innostanut pelaamaan enemmän. Kaikkiaan kolme neljännestä piti uutta tasoitusjärjestelmää parempana tai yhtä hyvänä kuin entinen.

Kaudella 2020 tasoituskierroksista palautettiin mobiilissa 54 %, selaimen kautta 34 % ja
paperisena 12 % – digitaalisuus on tullut siis jäädäkseen.

 

Kategoriassa Ajankohtaista