Uuden Nokia River Golf Ry:n puheenjohtajan ajatuksia kauteen 2022 valmistautuessa

Uuden Nokia River Golf Ry:n puheenjohtajan ajatuksia kauteen 2022 valmistautuessa

Tervehdys kaikille,

Syyskokouksen päätettyä viime viikon tiistaina valinnastani Nokia River Golf Ry:n puheenjohtajaksi kausille 2022 – 2023, ajattelin esittäytyä ja kertoa ajatuksistani tulevaisuudesta.

Olen 54-vuotias nokialainen ja matkaa syntymäpaikkaan on 5,9 km ensi vuonna 100-vuotiaalta klubitalolta. Nokia River Golfiin tieni vei vuonna 2000. Viimeiset 12 vuotta olen ollut erilaisissa vapaaehtoistoiminnoissa niin juniori- kuin kenttätoimikunnassa. Nokia River Golf ry:n hallituksessa olen toiminut vuodesta 2013 lähtien. Siviilityössä toimin tällä hetkellä kansainvälisen konsulttitoimiston palveluksessa infra-alan projektinjohtopalveluiden Länsi- ja Pohjois-Suomen johtajana.

Minulle 4 keskeisintä ja tärkeintä asiaa golfyhteisössämme on:

  • kenttä
  • jäsenistö
  • henkilökunta
  • kilpagolf

Kenttä on golfseuran jalokivi, josta täytyy pitää hyvää huolta. Kentän kunto ja sen hoitaminen on tärkein osa golfliiketoimintaa, jolla niin jäsenet kuin vieraspelaajan arvioivat asiakaskokemusta. Korona-ajan vuotuiset kierrosmäärät ovat asettaneet kentän kunnon ja kapasiteetin koetukselle. Ensi vuonna meidän on kiinnitettävä entistä enemmän huomioita kahteen jalokiveemme ja kenttähenkilökunnan resursseja on taattava kenttiemme ylläpitotöihin. Näin ollen ensi vuonna pääpaino tulee olemaan ylläpitotöissä mm. kriittisten väylien kuivatuksessa, sekä griinien ympäristön hoidossa.

Jäsenistö on Riverin kivijalka Jäsenet luovat toiminnallaan usein puhuttavan Riverin hengen. Se vaatii meiltä paljon. Me olemme yhteisö, jossa on pelaajia aloittelevasta seniorista/juniorista aina European Tour voittajaan asti. Kaikkea siltä väliltä. Meidän tulee huomioida myös iso vaihtuvuus. Nykyisestä jäsenmäärästä yli 50 % on tullut seuraan viimeisen 5 vuoden aikana. Jäsenistön osalta näkyvimpänä uudistuksena otamme käyttöön WiseGolf-toimintajärjestelmän, joka näkyy eniten ajanvarausjärjestelmän muutoksena, sekä seuran nettisivujen uudistumisena. Uskon, että uudella järjestelmällä saamme sujuvuutta ajanvaraustoimintaan. WiseGolfin käytöstä henkilökunta tulee ohjeistamaan talven aikana jäsenistöä.

Nokia River Golf ry on myös työnantaja monelle ihmiselle. Työllistämme kesäkaudella n. 30 henkilöä ja olemme monelle heistä se ensimmäinen työpaikka. Tarvitsemme kausityöntekijöitä tulevinakin vuosina, jotta pystymme pitämään kentän ja toimiston palvelut tavoitteidemme mukaisella tasolla. Tämä vaatii meiltä hyvää rekrytointia, parempaa perehdytystä ja turvallista työpaikkaa. Me kaikki voimme vaikuttaa käytöksellämme niin kentällä, toimistolla kuin ravintolassa meille tärkeiden työntekijöidemme työssä viihtymiseen. Toivonkin, että ensi vuonna omalla käytöksellämme osoitamme arvostusta omaa henkilökuntaamme kohtaan.

Nokia River Golf on myös urheiluseura, jonka yhtenä osana on kilpagolf. Seuramme pelaajia pelaa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa junioreista senioreihin. Kirkkaimpina tähtinä tietenkin ammattilaispelaajat Sami Välimäki ja Elina Nummenpää. Toivonkin, että heidän esimerkki innostaa entistä enemmän myös jäsenistöämme kilpailemisen pariin. Meillä on kattava kilpailukalenteri ensi kaudella myös omien klubikilpailuiden osalta ja tietenkin Seuran Mestaruuskilpailut niiden kohokohtana. Tehdään seuran mestaruuskilpailuista tulevaisuudessa vieläkin jäsenistöä yhdistävämpi tapahtuma.

Kaikille jäsenille rauhallista joulun aikaa ja nautinnollista golfkesää 2022,

Tommi Jalkanen

Kategoriassa Ajankohtaista