Toiminnanjohtajan terveiset

Toiminnanjohtajan terveiset

Hyvät Nokia River Golfin jäsenet!

Kuluneen pelikauden tilastoja

Tätä juttua kirjoittaessani meillä on pelattu tänä vuonna reilut 88945 pelikierrosta. Vastaava luku vuodelta 2019 oli  64917 pelikierrosta. Tämä tarkoittaa 24.000 kierroksen ja 37 % kokonaiskasvua pelimäärissä. Vieraspelaajia meillä on ollut 14827 pelikierrosta ja vastaava luku 2019 oli 11976 pelikierrosta. Vieraspelaajien pelimäärissä kasvua on ollut 24%.

Uusia jäseniä meille on tullut 400 ja pois lähteneitä 300 jäsentä.  Jäsenmäärä 31.8.2020 oli 2056. Aikaisempina pelikausina uusia jäseniä on tullut noin 200 ja lähteneitä kutakuinkin sama määrä eli 200.

Ajanvaraus pelikauden 2020 aikana

Ajanvaraus pelikauden 2020 aikana on herättänyt paljon keskustelua. Ajanvarauksen käytänne on ollut sama, mitä olemme käyttäneet jo useiden vuosien ajan. 

Peliaikoja on voinut varata kahdella eri tapaa – joko NexGolfin kautta siten, että varattavissa on ollut kuluva vuorokausi ja kolme seuraavaa vuorokautta (1+3). Ajanvaraus on auennut päivittäin klo 9.00. Tämän lisäksi peliaikoja on voinut varata aikaisempien vuosien tapaan joko puhelimitse tai asioimalla suoraan caddiemastereiden toimistolla. Tällä tavalla peliaikoja ovat voineet varata kaikki pelaajat haluamaansa ajankohtaan NexGolfissa määriteltyä aikarajoitetta pidemmällekin. Korostan, että tämä mahdollisuus on ollut jokaisen pelaajan käytettävissä, jäsenien ja vieraspelaajien. Ainoa asia, mikä kuluvalla pelikaudella on muuttunut, on aikaisempaa parempi tiedotus tästä mahdollisuudesta niin jäsenkirjeessä kuin tiedotteisssa seuran kotisivuilla (tiedotteet 7.5.2020 ja 25.6.2020).

Kuten ensimmäisessä kappaleessa kirjoitin, ovat pelimäärät kasvaneet noin 24.000 pelikierrosta viime vuoteen verrattuna. Tämä näkyy luonnollisesti peliaikojen saatavuudessa juuri haluttuna ajankohtana. 

NexGolfista saadaan luku ”Internetvarausprosentti (Oman seuran jäsenten varaukset jotka eivät ole caddiemasterin tekemiä)”. Tämä luku on ollut tänä vuonna 87,48% ja viime vuonna 87,81%. Tämä luku tarkoittaa sitä prosentuaalista määrää kaikista Riverin jäsenten tekemistä varauksista, jotka eivät ole caddiemastereiden tekemiä (=puhelimessa / asioimalla caddiemastereiden toimistolla). Voidaan siis sanoa, että sekä tällä pelikaudella että viime pelikaudella jäsenten varaamista kierroksista on NexGolfin kautta varattu noin 87%. Mutta koska pelimäärät ovat kasvaneet todella paljon, näkyy tämä ennaltavarattujen kierrosten määrän kasvuna ajanvarauskalenterissa. 

Ajanvaraukseen ei ole olemassa oikeaa ratkaisua. Asiaa tullaan arvioimaan pelikauden päättymisen jälkeen.

Nokia River Golfin toiminnan iso kuva

On tärkeää ymmärtää toiminnan iso kuva. Meille vuosittaiset tulovirrat tulevat useasta eri lähteestä. Ohessa vuoden 2019 tilinpäätöksestä keskeiset:

  • Jäsenmaksut 411.908€
  • Kausimaksut 540.608€
  • Greenfeetuotot 307.959€
  • Open-kilpailut ja yritystapahtumat 220.000€
  • Kumppanuustuotot 202.000€
  • Rangetuotot 50.000€
  • Muut tuotot 148.000€

Näillä tuotoilla toimintamme taso on nykyisen kaltainen. Kulupuolella olemme erittäin tarkkoja – kaikki hankinnat toteutetaan perusteellisen harkinnan kautta. Mikäli teemme päätöksiä, joiden johdosta jonkin osa-alueen tuotot laskevat selkeästi, on miellä kaksi vaihtoehtoa – joko laskea toiminnan tasoa tai sitten nostaa jonkun toisen osa-alueen hinnoittelua. Nykyisellä rakenteella olemme pystyneet toimimaan Riverin strategian mukaisesti ”Yhdessä eteenpäin, laadukkaasti palvellen”. Esimerkiksi vieraspelaajat ovat olleet meille aina erittäin tärkeä toiminnan osa-alue, sillä greenfeetuottojen kautta olemme pystyneet tekemään kaikki isot investoinnit, kuten Rock-kentän.

Eri toiminnan osa-alueiden sopiva suhde tulee säilyttää. Tämä on yksi keskeinen seikka, jota myös  strategiasta vastaavat Riverin hallitukset jatkuvasti arvioivat.

Muutamien jäsenistössä liikkuvien huhujen oikaisut

Meillä Riverissä ei ole olemassa sisäpiiriä. Kaikille jäsenille on samat mahdollisuudet pelata ja varata aikoja. Näin on toimittu Riverissä aina ja me emme tule sisäpiiriä koskaan rakentamaan. Kenellekään ei anneta mitään tiskin alta.

Jääkiekkoilijat eivät pelaa Riverissä ilmaiseksi. Meillä on voimassa oleva kumppanuussopimus Tapparan liigajoukkueen kanssa nyt toista vuotta peräkkäin. Pelaajien pelaaminen meillä kuuluu tähän erinomaiseen sopimukseen, jonka tarkempi sisältö kuuluu sopijaosapuolien väliseen sopimukseen. 

Toimistolle voi antaa palautetta kasvotusten. Toivomme kovasti, että meille annetaan kehitysehdotuksia ja palautetta. Rakentava palaute auttaa meitä kehittämään toimintaamme yhä paremmmaksi. Toivommekin, että jäsenistö on meihin aktiivisesti yhteydessä joko kasvotusten, puhelimitse, sähköpostitse tai Pelaaja Ensin – kyselyn kautta.

Huhuja syntyy ja huhuja menee. Toivon, että ennenkuin huhuista tulee itse kullekin se oikea totuus, kannattaa asiat aina tarkistaa meiltä operatiivisessa toiminnassa olevilta. Näin meille kenellekään ei pääse syntymään asioista vääriä tulkintoja.

Lopuksi haluan huomauttaa, ettemme kommentoi Riverin Faniryhmään mitään. Tämä Facebook-ryhmä ei ole Nokia River Golfin virallinen tiedotuskanava, eikä sillä ole Nokia River Golfin viestinnän kanssa mitään tekemistä.

Muutama sana tavastamme tehdä töitä

Teemme arjessa ympärivuotisesti kaikkemme, jotta Riverissä olisi pelaajien hyvä olla. Keskeiset kaiken toimintamme arvot ovat keskinäinen luottamus, arvostus ja kunnioitus. Haluamme puhua asioista suoraan ja turvallisesti. Uskomme, että niin elämässä kuin työssäkin hyvä kiertää. Avoin, toisia kunnioittava keskustelu on avain asiakaskeskeisen toiminnan kehittymiseen. Nautimme työstämme ja olemme siitä oikealla tavalla ylpeitä. Haluamme palvella pelaajia ensiluokkaisten kenttien, palveluiden ja kohtaamisten kautta. Asiakkaan silmän kautta.

Lopuksi

Olemme saaneet olla suomalaisessa golfyhtyeisössä etuoikeutetussa asemassa koronapandemian keskellä. Me olemme vastuullisen toimintamme johdosta saaneet harrastaa meille rakasta lajia läpi koko kauden. Vielä vajaat kuusi kuukautta sitten meillä kaikilla oli suuri ja erittäin aiheellinen pelko siitä, ettemme saa aloittaa golfkautta lainkaan. Onneksi kävi toisin. Golf on yksi niistä erittäin harvoista harrastuksista, jota on voitu harrastaa läpi pandemian.

Itse näen kuluneen kauden erittäin positiivisena – olemme saaneet paljon uusia jäseniä ja koskaan aiemmin ei golfia ole pelattu näin paljon. Tämä sama asia pelimäärien ja jäsenten kasvu on tapahtunut läpi koko Suomen. 

Olemme voineet uudistua tälläkin pelikaudella todella paljon. Kentälle on tehty merkittävästi kuluneiden alueiden korjaustöitä, kentänhoidon kalustoa on uusittu ja tarvittava määrä kenttätyöntekijöitä on voitu palkata töihin, terassin kalustus on uusittu rikkoutuneiden tilalle, padel-kenttä on rakennettu pelaajien ja myös golfin ulkopuolisten lisäpalveluksi, autokatos on viimeistelty ja uusia autoja hankittiin 20 kpl ja rangekin on valaistu. Olen erittäin ylpeä siitä, että olemme pystyneet jatkuvasti kehittämään olosuhteitamme ja olemaan monessa asiassa jopa edelläkävijöitä. Jatkuvan kehittymisen kautta pysymme haluttavana golfyhtyeisönä ja etenemme kohti Nokia River Golfin strategian visiota ”Suomen vetovoimaisin golfyhtyeisö”.

Toivotan kaikille oikein hyvää ja positiivista pelikauden loppua – vielä on paljon pelejä jäljellä.

Positiivisin terveisin, Kimmo

Kategoriassa Ajankohtaista