Terveisiä Riverin kentänhoidosta!

Terveisiä Riverin kentänhoidosta!

Keskiviikkona 22.9. aloitamme River-kentän viheriöiden holkituksen väyliltä 1-9. River kentän etuysi on tällöin koko päivän suljettu.

Sään salliessa holkitustöitä jatketaan Riverin takaysillä torstaina 23.9., jolloin takaysi on myös kiinni. Holkitustöitä tehdään tällöin väylillä 10-17. Väylän 18 greeni on vielä sen verran uusi, että holkitusta emme tänä vuonna toteuta kyseiselle viheriölle.

Työ tehdään 15mm holkilla, jolla poistetaan kuitua. Kuitukerros kehittyy kuolleista kasvin osista muodostaen kerroksen, joka antaa vähemmän tilaa hapen, veden ja ravinteiden kulkemiseen juurille. Kuidun liiallinen määrä tekee viheriön pinnasta pehmeämmän, mikä näkyy greeneillä mm. kengän jälkinä.

Syksyn hämäryys vaikuttaa työn aloitukseen ja myös syksyiset kosteat olosuhteet vaikuttavat holkituksessa käytettävän hiekan levitykseen.

Holkituksessa viheriöstä irtoaa pieniä papanoita, jotka poistetaan harjaamalla. Tämän jälkeen tulee kylvö ja sen päälle hiekoitus. Holkin tekemä reikä täytetään hiekalla, parantaen kasvualustan rakennetta. Reiät toimivat hyvinä kanavina ravinteiden, kaasujen, hapen ja veden kulkemisessa. Runsas hiekoitus tekee pelipinnasta kantavamman ja kovemman holkituksen jälkeen. Lopuksi viheriöt jyrätään.

Holkitus on raju toimenpide sekä ulkoisesti että pelillisesti, mutta myös erittäin tärkeä ja välttämätön toimenpide hyvien pelipintojen ylläpitämiseksi pitkällä tähtäimellä. Ilmat ovat kylmempiä joten palautuminen holkituksesta kestää muutamia viikkoja ja pelipinnat muuttuvat.

Työt sujuvat suunnitellusti, kunhan keli pysyy kuivana eikä vettä sada. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista sääolosuhteiden muuttuessa.

Huomioimme holkituksesta aiheutuneen haitan River-kentän greenfeen alennuksena. Holkituksen jälkeen greenfee River-kentällä on vieraspelaajille 45 € /18 r ja 25 € /9r. Jäsenille 25 € / 18r ja 15 € / 9r.

Mukavia syyspelejä kaikille!

 

Kategoriassa Ajankohtaista