Tasoitusten vuositarkastus (HR) on tehty NRG jäsenille

Tasoitusten vuositarkastus (HR) on tehty NRG jäsenille

Kaikille Nokia River Golfin jäsenille on tehty maanantaina 16.1.2017 tasoituksen vuositarkastus.

Euroopan golfin kattojärjestö (EGA) lanseerasi tälle vuodelle uuden laskentamallin tasoitusten vuositarkatukseen. Se kantaa nimeä Handicap Review eli HR. Suomessa puhutaan edelleen tasoituksen vuositarkastuksesta.

Järjestelmä pohjautuu neljä vuotta sitten lanseerattuun Annual Handicap Review’hin eli AHR:ään.

Idea on yksinkertaisuudessaan verrata pelaajan tasoitusta saman tasoitusryhmän pelaajiin ja määrittää, melko monimutkaista, laskukaavaa käyttäen onko pelaajan tasoitus hänelle oikea.

Uudessa laskukaavassa huomioidaan myös kentän vaikeus, jota indikoi sen slope rating -luku. Jos slope rating ei ole tiedossa, käytetään kaavassa oletuksena lukua 113.

Yleensä HR ei puutu pelaajan tasoitukseen, mutta tarvittaessa tasoitusta tarkistetaan jompaan kumpaan suuntaan. Tasoitusryhmässä 1 (HCP 0–4,4) tasoitus voi muuttua 1,0 lyöntiä, tasoitusryhmässä 2 (4,5–11,4) 2,0 lyöntiä ja tasoitusryhmissä 3–5 (11,5–36) 3,0 lyöntiä. Vanhassa AHR:ssä liikkumaväli oli maksimissaan 2,0 lyöntiä.

Tarkastus tehdään lähtökohtaisesti heti kun se mahdollista tehdä, eli kun pelaaja saa kasaan vaaditut kahdeksan tasoituskorttia. Jos pelaaja ei kauden mittaan jätä kahdeksaa korttia, tehdään tarkistus vuodenvaihteessa. Tällöin kaivetaan naftaliinista vanhemmat kortit, kuitenkin niin, että vain 12 viime kuukauden aikana pelatut kortit huomioidaan.

Erona aiempaan järjestelmään on se, että tarkastelu voidaan tehdä myös kesken kautta, jos tasoitustoimikunta katsoo, että pelaajan tasoitus ei vastaa hänen pelipotentiaaliaan, eli tasoitus on joko liian alhainen tai liian korkea. Pelaaja voi myös itse pyytää tarkastusta, johon tasoitustoimikunta voi suostua niin halutessaan.

HR-laskenta antaa pelaajan 12 viimeisen kuukauden ajan tulosten perusteella vaihteluvälin, johon tasoistuksen tulee asettua ja ehdottaa pelaajalle oikeampaa tasoitusta, jos senhetkinen tasoitus ei osu lasketulle välille.

Tasoitus siis lähtökohtaisesti reagoi tarkastuksen aiheuttamiin muutoksiin nopeammin kuin ennen. HR on jatkossa myös pakollinen prosessi kaikille pelaajille.

Lisää aiheesta voit lukea tästä

 

Kategoriassa Ajankohtaista