Tasoituskierroksen pelaaminen

Tasoituskierroksen pelaaminen

Suomessa on otettu käyttöön 19.2.2020 World Handicap System (WHS) eli maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä, jota käytetään jatkossa kaikkialla maailmassa. Siirtymässä tasoituslaskenta on siirtynyt seurajärjestelmistä Suomen Golfliiton järjestelmään. Tämä vaikuttaa myös tasoituskierrosten pelaamiseen ja tuloskorttien järjestelmiin syöttämiseen.

Pelaajan tasoitus on kahdeksan parhaan tuloksen keskiarvo 20:stä viimeisestä tasoituskierroksesta.

Tasoituslaskenta perustuu väyläkohtaisiin lyöntimääriin eikä pelkillä pistebogey -tuloksilla pysty enää tasoituskierroksia järjestelmään kirjaamaan. Lyöntimääriin sovelletaan kuitenkin samoja periaatteita kuin pistebogey-laskentaan. Kilpailuissa voi myös edelleen olla pistebogey-sarjoja.

Pelatessasi tasoituskierroksen sinun ei tarvitse merkitä tätä NexGolfiin ennen kierroksen aloittamista. Toivommekin, että pelaajat eivät merkitse tasoituskierroksia NexGolfin ajanvarauksen yhteyteen ollenkaan. Riittää, että kerrot tasoituskierroksesta merkitsijälle ja pelaat sääntöjen mukaan.

Nokia River Golfissa tuloskortteja pystyy syöttämään kahteen eri järjestelmään, Golf GameBookiin tai NexGolfiin.

Golf GameBook

Suosittelemme lämmöllä Golf GameBookin digitaalisen tuloskortin käyttöä. Tulemme myös käyttämään tätä digitaalista tuloskorttia kaudella 2020 kilpailuissa ja kilpailuihin ilmoittautumisessa.

Golf GameBookista löytyy kaikki Suomen kentät sekä suurin osa ulkomaisista kentistä. Täällä sinun on siis helppo jättää myös ulkomailla pelattuja tasoituskierroksia.

Lataa itsellesi Golf GameBook sovelluskaupastasi. Suosittelemme, että käytät vain toista sovellusta Golf GameBookia tai eBirdietä, sillä molemmista sovelluksista löytyy täysin samat toiminnot. Sinun ei siis tarvitse ladata näitä molempia sovelluksia.

Täältä löydät kuvallisen ohjeen tasoituskierroksen pelaamisesta Golf GameBookilla.

Järjestelmässä voit syöttää 9 reikäisen ja 18 reikäisen tuloskortin sekä lisäksi 10–17 reikäisiä tuloskortteja. WHS sääntöjen mukaisesti kierroksen voi päättää milloin vain pelattuaan vähintään 9 reikää menemällä pelin asetuksiin ja valitsemalla ”Lopeta peli”. Tässä tapauksessa jätä pelaamattomat väylät tuloskortissa tyhjiksi. Älä siis merkitse viivaa sellaisille väylille, joita et ole ollenkaan pelannut.

Golf GameBookissa pelaaja voi syöttää omat tai peliryhmänsä tasoituskierrosten tulokset. On kuitenkin huomioitava, että pelikaverin täytyy itse asettaa oman profiilin kautta tasoituskierros päälle sekä lopettaa peli itse ja kirjata merkitsijän nimi.

NexGolf

NexGolfissa tasoituskierroksen voit syöttää järjestelmään joko sovelluksen tai nettiselaimen kautta. NexGolfista tasoituskierroksen voit merkitä kaikilta Suomen kentiltä.

Ulkomailla pelattujen kierrosten järjestelmään syöttämiseen suosittelemme Golf GameBookin käyttöä. Mikäli kuitenkin tahdot NexGolfissa ulkomaalaisella kentällä pelatun kierroksen syöttää, voit luoda uuden ulkomaisen kentän nettiselaimella NexGolfissa. Tätä varten tarvitset kuitenkin mm. kentän slope ja cr -tiedot.

Jättäessäsi NexGolfiin 10-17 reikäisiä tuloksia, jätä pelaamattomat väylät tuloskortissa tyhjiksi. Älä siis merkitse viivaa sellaisille väylille, joita et ole ollenkaan pelannut.

Muuta huomioitavaa

Kun pelaaja syöttää tasoitustuloksensa joko Golf GameBookiin tai NexGolfiin, uusi tasoitus ei selviä heti. Laskenta suoritetaan yön aikana ja uusi tasoitus on selvillä seuraavana päivänä.

Tuloskortin voi myös tarvittaessa palauttaa caddiemasterille. Näinä poikkeusaikoina vastaanotamme tuloskortteja sähköpostilla. Tällöin viestissä tulee olla pelaajan nimi, merkintä miltä tiiltä on pelattu ja päivämäärä sekä väyläkohtaiset tulokset. Toivomme kuitenkin pelaajien ottavan rohkeasti Golf GameBookin sekä NexGolfin tasoituskierroksen syötön käyttöön!

Tuloksen rekisteröinti tulee syöttötavasta riippumatta tehdä mahdollisimman pian kierroksen päättymisen jälkeen. Näin uusi tasoitus saadaan laskettua seuraavan yön aikana. Pelaaja on itse vastuussa siitä, että tasoitus on ajan tasalla.

Paperiset tuloskortit ovat toistaiseksi pois käytöstä koronaviruksesta johtuen.

Lue lisää uudesta tasoitusjärjestelmästä sekä tutustu Suomen Golfliiton aiheesta useimmin kysyttyihin kysymyksiin täältä

 

Kategoriassa Ajankohtaista