Tasoituskierroksen pelaaminen kaudella 2021

Tasoituskierroksen pelaaminen kaudella 2021

Suomessa on käytössä World Handicap System (WHS) eli maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä, jota käytetään kaikkialla maailmassa. Tasoituslaskenta on siis viime kaudella siirtynyt seurajärjestelmistä Suomen Golfliiton järjestelmään. Tämä vaikuttaa myös tasoituskierrosten pelaamiseen ja tuloskorttien järjestelmiin syöttämiseen.

Pelaajan tasoitus on kahdeksan parhaan tuloksen keskiarvo 20:stä viimeisestä tasoituskierroksesta. Tasoituslaskenta perustuu väyläkohtaisiin lyöntimääriin eikä pelkillä pistebogey -tuloksilla pysty tasoituskierroksia järjestelmään kirjaamaan. Lyöntimääriin sovelletaan kuitenkin samoja periaatteita kuin pistebogey-laskentaan. Kilpailuissa voi myös edelleen olla pistebogey-sarjoja.

Pelatessasi tasoituskierroksen sinun ei tarvitse merkitä tätä NexGolfiin ennen kierroksen aloittamista. Toivommekin, että pelaajat eivät merkitse tasoituskierroksia NexGolfin ajanvarauksen yhteyteen ollenkaan. Riittää, että kerrot tasoituskierroksesta merkitsijälle ja pelaat sääntöjen mukaan.

Suomen Golfliitto on tehnyt kaudelle 2021 sopimuksen mScorecardin kanssa, joten sähköisestä tasoituskortista eBirdiestä on suora yhteys mScorecardin mobiilituloskorttiin. Golfliitolla on kuitenkin voimassaoleva rajapintasopimus mScorecardin lisäksi Golfboxin, Golf GameBookin, Nexgolfin ja Wisenetworkin  kanssa, mikä mahdollistaa tasoituskierrosten jättämisen myös heidän palveluistaan. Näistä sovelluksista me Nokia River Golfissa ensisijaisesti käytämme Golf GameBookkia ja NexGolfia.

Golf GameBook

Suosittelemme lämmöllä Golf GameBookin digitaalisen tuloskortin käyttöä. Tulemme myös käyttämään tätä digitaalista tuloskorttia kaudella 2021 kilpailuissa ja kilpailuihin ilmoittautumisessa.

Jos sinulla on Golf GameBook, saat muutamalla klikkauksella kaiken valmiiksi tasoituskierroksia varten. Jos sinulla ei ole sovellusta, voit ladata sen ilmaiseksi puhelimesi sovelluskaupasta.

  1. Avaa sovellus ja kirjaudu sisään! Jos aloitusnäkymässä näkyy tasoituksesi kehitys, on kaikki kunnossa, ja voit samantien suunnata kentälle.
  2. Jos tasoitusta ei näy: Katso, että asetuksissa maavalintasi on Suomi. Tarkista lisäksi, että olet aktivoinut tilisi Golfliiton keskusrekisterin kanssa. Tämä tarvitsee tehdä vain kerran ja sen jälkeen synkronointi on voimassa toistaiseksi. Aktivointi onnistuu Golf GameBookin aloitussivulta painamalla ”Aktivoi nyt”.
  3. Muista aina kierrokselle lähtiessäsi painaa tasoituskierros aktiiviseksi, jos haluat tasoituskierroksen pelata.
  4. Nyt on kaikki valmiina! Jos tarvitset apua, Golf GameBookin asiakaspalvelu (support@golfgamebook.com) auttaa sinua!

Golf GameBookista löytyy kaikki Suomen kentät sekä suurin osa ulkomaisista kentistä. Täällä sinun on siis helppo jättää myös ulkomailla pelattuja tasoituskierroksia.

Järjestelmässä voit syöttää 9 reikäisen ja 18 reikäisen tuloskortin sekä lisäksi 10–17 reikäisiä tuloskortteja. WHS sääntöjen mukaisesti kierroksen voi päättää milloin vain pelattuaan vähintään 9 reikää menemällä pelin asetuksiin ja valitsemalla ”Lopeta peli”. Tässä tapauksessa jätä pelaamattomat väylät tuloskortissa tyhjiksi. Älä siis merkitse viivaa sellaisille väylille, joita et ole ollenkaan pelannut.

Golf GameBookissa pelaaja voi syöttää omat tai peliryhmänsä tasoituskierrosten tulokset. On kuitenkin huomioitava, että pelikaverin täytyy itse asettaa oman profiilin kautta tasoituskierros päälle sekä lopettaa peli itse ja kirjata merkitsijän nimi.

Golf GameBookissa pystyt seuraamaan oman tasoituksesi kehittymistä monipuolisen datan avulla.

NexGolf

NexGolfissa tasoituskierroksen voit syöttää järjestelmään joko sovelluksen tai nettiselaimen kautta. NexGolfista tasoituskierroksen voit merkitä kaikilta Suomen kentiltä.

Ulkomailla pelattujen kierrosten järjestelmään syöttämiseen suosittelemme Golf GameBookin käyttöä. Mikäli kuitenkin tahdot NexGolfissa ulkomaalaisella kentällä pelatun kierroksen syöttää, voit luoda uuden ulkomaisen kentän nettiselaimella NexGolfissa. Tätä varten tarvitset kuitenkin mm. kentän slope ja cr -tiedot.

Jättäessäsi NexGolfiin 10-17 reikäisiä tuloksia, jätä pelaamattomat väylät tuloskortissa tyhjiksi. Älä siis merkitse viivaa sellaisille väylille, joita et ole ollenkaan pelannut.

Muuta huomioitavaa

Kun pelaaja syöttää tasoitustuloksensa joko Golf GameBookiin tai NexGolfiin, uusi tasoitus ei selviä heti. Laskenta suoritetaan yön aikana ja uusi tasoitus on selvillä seuraavana päivänä.

Tuloskortin voi myös tarvittaessa palauttaa caddiemasterille. Näinä poikkeusaikoina vastaanotamme tuloskortteja sähköpostilla. Tällöin viestissä tulee olla pelaajan nimi, merkintä miltä tiiltä on pelattu ja päivämäärä sekä väyläkohtaiset tulokset. Toivomme kuitenkin pelaajien ottavan rohkeasti Golf GameBookin sekä NexGolfin tasoituskierroksen syötön käyttöön!

Tuloksen rekisteröinti tulee syöttötavasta riippumatta tehdä mahdollisimman pian kierroksen päättymisen jälkeen. Näin uusi tasoitus saadaan laskettua seuraavan yön aikana. Pelaaja on itse vastuussa siitä, että tasoitus on ajan tasalla.

 

Kategoriassa Ajankohtaista