Riverin Heikki Lindevallilla kaikki Suomen täysimittaiset 118 kenttää koettuina

Riverin Heikki Lindevallilla kaikki Suomen täysimittaiset 118 kenttää koettuina

Kun Heikki Lindevall lähti pohtimaan, kenet tahtoisi kutsua pelikaverikseen sille viimeiselle pelikierrokselle Sarfvikiin, jolla hän saisi sinetöityä Suomen kaikkien täysimittaisten kenttien pelaamisensa, vei kiehtovuus valintakriteerejä mietittäessä voiton. Heikki tahtoi kutsua peliseurakseen ladyn, joka vierailee meidän olohuoneissamme säännöllisesti uutistoimittajan roolissa. Kun Heikki lähti kirjoittamaan Anna-Liisa Tilukselle kutsua kanssaan golfpeliin, ei hän hetkeäkään epäröinyt. ”Se ei pelaa joka pelkää”, tuumi Heikki ja ilokseen pikaisesti saikin Anna-Liisalta myöntyvän vastauksen vaikkei Anna-Liisaan etukäteen tuntenutkaan. Tiiaika Sarfvikin Old Courselle oli pian heille varattuna.

Tuo Heikin ja Anna-Liisan kierros 4.7.2019 Sarfvikissa oli siis kierros, millä Heikki sai päätökseen projektinsa pelata kaikki Suomen 18 reikäiset golfkentät. ”Kyllä, olen nyt pelannut kaikki Suomen täysimittaiset kentät. Ja jos kenttä on ollut 27 reikäinen, niin näistä kentistä olen pelannut jonkun yhdistelmän”, toteaa Heikki. ”Kenttiä Suomessa olen nyt 26 vuoden aikana pelannut yhteensä 118 kipaletta”, jatkaa Heikki.

Mistä tämä kaikki sitten sai alkunsa? Ennen golfuransa alkua Heikki oli mainostoimistopäällikkö. Heikillä heräsi ajatus siitä, että olisi kiva viedä potentiaalisia asiakkaita golfia pelaamaan. Niinpä  Heikki lähti asiakkaansa ja ystävänsä kanssa Espanjan La Galan kentälle vaikka ei itse vielä golfia pelannut. La Galan vitos väylällä, missä kaikki pelurit menettivät pallonsa syvälle rotkoon Heikki tuumi, että jos tämä näin vaikea laji on, niin tätä voisi kyllä itsekin alkaa pelaamaan. Seuraavana keväänä Heikki sitten olikin Riverissä Juhan alkeiskurssilla ja pelit Riverissä Heikki aloitti 27.8.1994.

Heikki hurahti golfiin heti. Muutamat Suomen kentät pelattuaan hän sai kuulla Antero Paalasen tilastoineen kaikki pelaamansa kentät ja siitä se Heikinkin kipinä sitten vähitellen syttyi. Heikillä alkoi 26 vuoden projekti pelata kaikki Suomen golfkentät. 4.7.2019 Heikki sai projektinsa mukavalla tavalla päätökseen.

Heikki kuvaa itseään ”lonely rideriksi”. Heikki on reissannut pääsääntöisesti kaikki reissunsa yksikseen ja miehen matkailukokemus onkin mittava. Ulkomailla on tullut pelattua 148 eri kenttää, 22 eri maassa. Yhteensä Heikki on matkustanut 33 eri maassa. ”On ollut hienoa tutustua uusiin ihmisiin reissuilla”, Heikki toteaa. ”Monenmoisia juttuja on reissuilla tullut koettua”, hän jatkaa. Yksi hienoimmista muistoista on esimerkiksi se, kun Etelä-Afrikassa eräs 90 vuotias lady kutsui golfklubilla Heikin pelikierroksen jälkeen jouluillalliselle perheensä luokse. Välillä omatoimimatkoilla sattuu myös ikävämpiäkin kokemuksia. Jamaicalla Heikin etukäteen tiedusteltu 50 US dollarin green fee osoittautuikin paikanpäällä paljon kalliimmaksi, greenfeestä piti maksaa peräti 276 US dollaria.

Suomen kentistä Kokkolan takaysi on kauneudellaan jäänyt eritoten Heikin mieleen. Riveri hienona yhteisönä on Heikille vuosien saatossa muodostunut toiseksi kodiksi. ”Vaikka kesäpäivinä en pelaamaan menisikään, piipahdan Riverissä melkeinpä päivittäin jos en muuten, niin lounaasta ja kivasta ilmapiiristä nauttien”, Heikki sanoo. ”Riverissä klubin hengessä vaan on jotakin poikkeuksellista. Valtaosa golfkentistä hoitaa palvelun hyvin rutiininomaisesti, Riverissä koen oloni aina lämpimästi ja aidosti tervetulleeksi”, hän jatkaa.

Syksyllä Heikille puhaltaa muutoksen tuulet miehen muuttaessa Portugaliin. ”Suomen talvet on muuttuneet vähän huonoiksi hiihtokelien suhteen tai sitten kiusana on pitkät talviflunssat”, mies virkkoo. ”Omat poikani ehdottivat minulle muuttoa talveksi ulkomaille ja niinpä sitten tuli tämä Portugali-projekti talvelle. Sattuman kaupalla eteeni avautui myös pesti Golf Reseptille. Tulevana talvena toimin siis Portugalissa matkanjohtajana”, Heikki kertoo. ”Talven Portugali on yksi projekti muiden joukossa, seuraavasta talvesta en uskalla vielä mitään sanoa”, Heikki toteaa pieni hymynkare huulillaan. ”Mutta se on varma, että Suomeen ja Riveriin palaan kesäisin. Jatkossakin meinaan siis roikkua Riverissä matkusteluni ohella”, hän naurahtaa.

”Oli hienoa lopettaa Suomen kenttien kiertueeni juuri Sarfvikiin. Se oli kerrassaan hohdokas päätös projektilleni. Ennen pelikierrostani minua vastaanottamassa olivat seuran toiminnanjohtaja ja kapteeni. Pelikierrokseni Anna-Liisan kanssa oli erittäin miellyttäjä ja hauska. Naurua ja iloista meininkiä kesti koko kierroksen ajan”, Heikki toteaa.

Niinpä. Pitäisi uskaltaa elää elämää juuri tässä ja nyt. Tehdä juuri niitä juttuja mistä tykkää ja nauttii. Heittäytyä rohkeasti elämän vietäväksi, nautiskellen ja elämälle antautuen. Tehdä itselle miellyttäviä juttuja tänään eikä sitten kun niille muka on paremmin aikaa ja tilaa. Nämä mietteet pyörivät isoina ajatuksissani Heikin kanssa viettämäni jutustelun jälkeen.

-Minna-

Golfiloa mukavassa tunnelmassa.

Kategoriassa Ajankohtaista