River-kentän holkitus alkaa huomenna 5.7. – luethan tiedotteen tarkasti

River-kentän holkitus alkaa huomenna 5.7. – luethan tiedotteen tarkasti

Terveisiä Riverin kentänhoidosta!

Maanantaina 5.7. aloitamme River kentän viheriöiden holkituksen väyliltä 10-18, jolloin vain etuysi on pelattavissa klo 12.50 asti. Klo 13.00 alkaen pelata voi taas normaalisti Riverillä 18r.

Tiistaina 6.7. holkitustyöt jatkuvat Riverin 1-9 väylillä, ja tällöin pelattavissa on vain takaysi klo 12.50 lähtöihin asti. Tiistaina voi taas klo 13.00 alkaen pelata Riverillä 18r.

Työ tehdään 14mm holkilla, jolla poistetaan kuitua. Kuitukerros kehittyy kuolleista kasvin osista muodostaen kerroksen, joka antaa vähemmän tilaa hapen, veden ja ravinteiden kulkemiseen juurille. Kuidun liiallinen määrä tekee viheriön pinnasta pehmeämmän, mikä näkyy greeneillä mm. kengän jälkinä.

Viheriöstä irtoaa pieniä papanoita, jotka poistetaan harjaamalla. Tämän jälkeen tulee kylvö ja sen päälle hiekoitus. Holkin tekemä reikä täytetään hiekalla, parantaen kasvualustan rakennetta. Reiät toimivat hyvinä kanavina ravinteiden, hapen ja veden kulkemisessa. Runsas hiekoitus tekee pelipinnasta kantavamman ja kovemman holkituksen jälkeen. Lopuksi viheriöt jyrätään.

Hetkellisesti holkitus on raju toimenpide ulkoisesti sekä pelillisesti.  Mutta myös erittäin tärkeä, välttämätön toimenpide hyvien pelipintojen ylläpitämiseksi pitkällä tähtäimellä. Nyt myös viheriöt palautuvat nopeammin pelattavampaan kuntoon, kun kasvu on kiivasta. Viheriöt on myös lannoitettu, jotta elpyminen holkituksesta tapahtuu nopeammin.

Mukavia pelejä kaikille!

Kategoriassa Ajankohtaista