Nokia River Golf Ry:n hallituksen kokous 24.8.2020

Nokia River Golf Ry:n hallituksen kokous 24.8.2020

Nokia River Golf Ry:n hallituksen kokous 24.8.2020

Talous

Nokia River Golf Ry:n hallituksen kokouksessa käsiteltiin kulunutta pelikautta. Tilikauden tuloksesta voidaan todeta, että tuotot ovat heinäkuun loppuun mennessä kasvaneet 5% edellisestä vuodesta ja menot pienentyneet 3% edellisestä vuodesta. Voidaan siis todeta, että taloudellisesti pelikausi 2020 on mennyt tähän saakka hyvin haastavasta koronapandemiasta huolimatta.

Pelikierrokset

Suomessa ei ole pelattu koskaan aiemmin niin paljon golfkierroksia kuin kuluvalla pelikaudella. Varovainen ja erittäin epävirallinen arvio on, että Suomen golfkentillä pelikierrosten kasvuprosentti on ollut noin 30% viime pelikauteen verrattuna. Tämä on hyvä ymmärtää, kun eri golfyhteisöissä arvioidaan lähtöaikojen saatavuuden haastavuutta suhteessa aikaisempiin vuosiin – saman haasteen edessä painivat monet muutkin yhteisöt. Kysymys on kuitenkin isossa kuvassa positiivisesta ”ongelmasta”, sillä vielä alkukaudesta kauhuskenaariona oli se, ettei kaudella välttämättä pystytä pelaamaan koronapandemian vuoksi lainkaan.

Nokia River Golfissa on ollut lähtöjä 21.8.2020 mennessä 70.698 (2019 vastaavana aikana 57.529) eli kasvua on ollut 23% pelikauteen 2019 verrattuna. Vieraspelaajia meillä on ollut samana ajanjaksona 11.061 (7879) eli vieraspelaajakierrosten määrä on kasvanut 40%.

Ladies European Tour

Nokia River Golfille on tarjottu Suomen Golfliiton toimesta mahdollisuutta järjestää Ladies European Tourin osakilpailu kaudella 2022. Neuvotteluita on käyty vuoden 2019 lopusta alkaen. Nokia River Golf Ry:n hallitus käsitteli asiaa kokouksessaan ja teki päätöksen, että Nokia River Golf vetäytyy neuvotteluista. Päätöksen perusteena oli, että kilpailun järjestäminen olisi liian suuri taloudellinen riski neuvotteluissa esillä olleella konseptilla ja toimintamallilla.

Nokia River Golf on kuitenkin kiitollinen, että meille tarjottiin tällaista mahdollisuutta – se on osoitus hyvin tehdystä työstä.

Kenttävalvonta kaudella 2021

Kenttävalvontaa tullaan lisäämään tulevalle pelikaudelle. Meillä on nyt yhteensä kahdeksan valvojaa lupautuneena toimimaan kenttävalvonnan tehtävissä kaudella 2021. Lisääntyneen kenttävalvonnan kautta tulemme kiinnittämään huomiota erityisesti pelinopeuteen ja kentän kunnosta huolehtimisen tarkkailuun (lyöntijäljet ja alastulojäljet). Kenttävalvonnan tärkeä tehtävä on myös palvella pelaajia erilaisissa asioissa.

Nokia River Golf Ry:n hallitus
Toiminnanjohtaja Kimmo Sirainen

Kategoriassa Ajankohtaista, NRG ry kokoustiedotteet