Nokia River Golf ja Nokianvirran liikuntapainoitteinen yläkoulu yhteistyöhön

Nokia River Golf ja Nokianvirran liikuntapainoitteinen yläkoulu yhteistyöhön

Nokia River Golf ja Nokianvirran koulu mahdollistavat yläkouluikäisille nuorille golffareille mahdollisuuden hakea liikuntapainotteiselle luokalle vuonna 2021. Tällä hetkellä kuudennella luokalla olevat, vuonna 2008 syntyneet, voivat hakea tammikuussa 2021 liikunnallisiin pääsykokeisiin. Hakuaika on 26.1-5.2.2021. Painotusluokkien pääsykokeet järjestetään torstaina 5.2.2021.

Tiedote asiaan liittyen lähtee 6.-luokkalaisten vanhemmille Wilman kautta alkuvuodesta. Oppilaat suorittavat olympiakomitean suositteleman valtakunnallisen soveltuvuuskokeen. Koe löytyy täältä.

Liikuntapainotteiselle luokalle valittu oppilas osallistuu opetussuunnitelman mukaisiin aamuharjoituksiin, jotka toteutetaan yhteistyössä koulun ja Nokia River Golfin kanssa. Liikuntapainotteiselle luokalle hakeutuvalle oppilaalle tulee 7. luokalle yksi tunti valinnaista liikuntaa ja 8. ja 9. luokalle kaksi tuntia valinnaista liikuntaa.

Nokianvirran yläkoulussa liikunnanopettajana työskentelevä Tuomo Rytky haluaisi nähdä mielellään lahjakkaita ja motivoituneita golffareita opiskelemassa koulussaan. ”Liikuntapainotteinen luokka mahdollistaa vuodessa 70 tuntia oman lajin lisäharjoittelua muun opiskelun ohessa. Tämä tarkoittaa kolmessa vuodessa 210 tuntia lisäharjoittelua”, toteaa Rytky.

Nokianvirran koulun Rehtori Harri Yli-Valkama näkee, että Nokia River Golfissa tehdään hyvää ja laadukasta valmennusta positiivisella otteella. ”Mitä monipuolisemmin meillä on tarjota eri lajeja oppilaille, niin sitä parempi”, toteaa Yli-Valkama. Hän uskoo esikuvien merkitykseen lajin kasvun suosiossa Suomessa, varsinkin lasten ja nuorten osalta. ”On upeaa, kun meillä on Sami Välimäen kaltainen huippu golffari, jonka merkitys on suuri näin paikallisesti. ”

”On tärkeää tarjota seuran junioripelaajille mahdollisuus harjoitella kouluajan puitteissa 2 tuntia viikossa”, sanoo Tero Kokkonen, joka toimii yhtenä golfopettajana Nokia River Golfissa. ”Golftaitojen oppiminen ja huippupelaajaksi kehittyminen vaatii hurjan paljon toistoja”, Kokkonen jatkaa.

Moni on kuullut 10000:n tunnin säännöstä, jonka mukaan 10:ssä vuodessa kyseinen määrä harjoittelua tekee oman alansa huippuosaajan, oli sitten kyseessä pianisti, lääkäri tai urheilija.  Kokkonen uskoo myös osittain tähän, mutta haluaa korostaa, että golfin pelaaminen huipulla vaatii myös paljon muitakin osatekijöitä kuin priimaa pallon lyömistä. ”Sen kuuluisan ”sipulin” pitää kestää 1,5 metrin voittoputissa oli kisa mikä tahansa. Psyykkistä valmennusta olisi hyvä olla jo nuoremmillakin pelaajilla. Ehkä osan kouluajan tuomasta aikaraamista voisi käyttää siihen”, Kokkonen pohtii.

 

Lisätietoja kokeesta ja ajankohdasta:

Nokianvirran yläkoulun rehtori Harri Yli-Valkama p. 0503956452

Nokianvirran yläkoulun liikunnanopettaja Tuomo Rytky p. 0407386123

Nokia River Golfin golfopettaja ja LitM Tero Kokkonen p. 0445782737

 

Nokia River Golfin Tero Kokkonen ja Nokianvirran yläkoulun rehtori Harri Yli-Valkama sekä liikunnanopettaja Tuomo Rytky lyömässä mailat yhteen uuden yhteistyön kunniaksi.

Kategoriassa Ajankohtaista