Kirsti Jantunen vuoden riveriläinen 2021

Kirsti Jantunen vuoden riveriläinen 2021

Nokia River Golf Ry:n varsinaisessa syyskokouksessa vuoden riveriläiseksi 2021 on nimetty Kirsti Jantunen. Vuoden riveriläisen valintoja on tehty vuodesta 1992 lukien, joten valinta oli järjestyksessään 30.

Kirsti Jantunen edustaa kaikkea sitä, mitä toivoisi jokaiselta golfkentältä löytyvän. Kirstin positiivinen asenne elämää kohtaan on sanoin kuvaamatonta. Hänen kanssaan voi kokea aidon hymyn vaikutusta ja Kirstin iloisuus sekä sädehtivä olemus saavat sateisenkin päivän tuntumaan aurinkoiselta. Nokia River Golf ry hallituksessa Kirsti on ollut jäsenenä kaksi vuotta.

Kirstin aito läsnäolo ja hyväntuulisuus ovat asioita, mitkä jäävät päällimmäisinä mieleen aina kun hänet kentällä tapaa. Vaikka joku pelikierros sujuisikin Kirstiltä joskus vähän kehnommin, ei hän sitä pitkään jää murehtimaan. Niistäkin hetkistä Kirsti löytää aina jotain hyvää. Jos ei muuta niin liikkumisen riemua.

”Golf on tuonut minulle suunnattoman paljon hyvää elämääni”, Kirsti miettii. ”Liikunta, ystävät, kaunis luonto, ulkoilu ja sopiva kilpailu itseäni vastaan, ne ovat mieltä lämmittäviä asioita. Enkä minä näin hyvässä kunnossa varmaan ilman golfia olisi”, 88 vuotta tänä vuonna täyttänyt Kirsti jatkaa. Eikä tätä käy yhtään epäileminen, Kirsti kun pelaa kaikki kierrokset aina kävellen ilman minkäänlaisia sähköavusteisia laitteita.

Golfin peluun Riverissä Kirsti aloitti vuonna 1991 miehensä Aarnen kanssa. ”Se oli rakkautta ensi kosketuksella”, huokaa Kirsti golfin aloituksestaan kysyttäessä. ”Ollessamme 70-luvulla Irlannissa lomamatkalla, ajauduin jo silloin paikallisen golfkentän laidalle lumoutuneena seuraamaan, kuinka miehet intoa uhkuen löivät pientä valkoista palloa eteenpäin vehreällä niityllä”, Kirsti muistelee. ”Jo silloin päätin, että tuota lajia on ehdottomasti päästävä kokeilemaan”, Kirsti jatkaa. Jokunen vuosi tuota kokeilua piti odottaa, golf kun ei tuohon aikaan ollut vielä niin helposti kokeiltava laji.

Kun sitten 1990 Kirstin työpaikan kautta tuli mahdollisuus lähteä mukaan golfkurssille, ei Kirsti ilmoittautumistaan kauaa miettinyt. Tuolta kurssilta ei vielä saanut greencardia. Sen Kirsti sai 1991 hankittua Juha Pentikäiseltä Riveristä. Tämän myötä sai alkunsa tähän päivään asti kestänyt jäsenyys Nokia River Golfissa. Golf kolahti Kirstin sydämeen heti alusta alkaen kovaa ja se onkin intohimoista yksi suurin Kirstin elämässä. ”Joka kevät odotan uuden golfkauden alkua samalla innolla minkä silloin 70-luvulla koin Irlannissa golfkentän laidalla seisoessani”, Kirsti toteaa.

”Melko paljon tulee nykyään pelattua tuttujen tyttökavereitteni kanssa, mutta jos tytöille ei peli jonain päivänä sovi niin sitten lähden pelaamaan ihan minkä ryhmän matkaan tahansa. Kaikki peliseurat ovat hyviä. Monet hauskat kierrokset olen pelannut vuosien varrella nuorten poikien seurassa. Niihin kierroksiin on mahtunut paljon naurua ja kivoja muistoja. On mahtavaa tutustua uusiin ihmisiin kentillä pelatessani. Tänä vuonna tuli pelattua 70 täyttä 18 reiän kierrosta. Kaikki niistä täällä kotikentilläni”, sanoo Kirsti.

Kirstistä välittyy hyvin vahvana se, miten tärkeää elämässä on tehdä asioita mitkä itselle ovat tärkeitä sekä merkityksellisiä ja mistä saa mielekästä sisältöä elämään. Kaikkea ei aina tarvitse ottaa niin vakavasti vaikka jotain asiaa tosissaan tekeekin.

Golfin jäädessä talven tullen tauolle pitää Kirsti kunnostaan huolta joogaten ja keilaten. Myös kävelylenkit ystävien kanssa pitävät kunnon vireänä talviaikaan. Ja ruohon taas alettua pilkottamaan keväällä hangen alta ottaa Kirsti jälleen autonsa talviteloilta liikennekäyttöön. Näin sujuu matkat taas Riverin viheriöille vaivattomasti rakkaan harrastuksen, golfin pariin. Harrastuksen, josta Kirsti aidosti iloitsee. Ja tuosta ilosta pääsevät osallisiksi taas kaikki Kirstin kanssa samaan peliryhmään osuvat pelurit.

Sydämelliset onnittelut Kirsti Jantuselle, vuoden riveriläiselle 2021!

 

 

Kategoriassa Ajankohtaista