Kentänhoidon toimenpiteet kentän kuivatuksen parantamiseksi

Kentänhoidon toimenpiteet kentän kuivatuksen parantamiseksi

Kentän kuivatuksen parantaminen käynnissä

Kulunut elokuu on ollut yksi mittaushistorian sateisimmista ja se on näkynyt kentän märkyytenä myös meillä Nokia River Golfissa. Seuraavassa kentänhoidon toimenpiteet asian parantamiseksi.

Kosteus on ollut haasteena tänä elokuun kovana sadeaikana molemmilla kentillä ja erityisesti Rockilla. Rock on rakennettu sen rakennusvaiheessa suunnitelmien mukaisesti ja pintakerroksien alla olevat maakerrokset ovat kunnossa. Kenttä on kuitenkin rakennettu kovan savipohjan päälle, kuten suurin osa suomalaisista kentistä. Kun rakennetut pohjat kyllästyvät riittävästi sateesta, vähenee maapohjan veden imemiskyky. Tämä paranee vuosien saatossa mutta asiaa voidaan luonnollisesti parantaa kentänhoidon oikeilla toimenpiteillä. Niistä seuraavassa lisää.

Tällä kaudella 2021 tapahtuvat toimenpiteet

Pintasalaojien lisääminen

Ennen tätä vuotta on 2016 valmistuneelle Rock-kentälle tehty muutama pintasalaoja. Pintasalaojan tarkoitus on kerätä vedet ohjatusti haastavilta alueilta yhteen paikkaan, kenttäalueen alla kulkeviin poistoputkiin. Nyt tähän mennessä tällä kaudella on uusia pintasalaojia rakennettu 10 kappaletta:

  • Rock 4 keskiväylä, 3 kpl
  • Rock 5 keskiväylä, 1 kpl
  • Rock 6, 4 kpl
  • Rock 9 100m kohta, 1 kpl
  • Rock 10 100m kohta, 1 kpl

Työtä tullaan jatkamaan kauden edelleen siten, että jokaisen uuden Rock-väylän kosteimpiin kohtiin pyritään rakentamaan pintasalaoja lisää kelien niin salliessa.

Ilmastoinnin ja hiekotuksen lisääminen.

Väylät Rock 6 ja Rock 13 otetaan tehostetun hoidon piiriin. Tehostetulla hoidolla testaamme, kuinka ylimääräisillä hoitotoimenpiteillä pintojen kuivuutta saadaan lisättyä. Näistä toimenpiteistä tulemme tiedottamaan lisää kauxden 2022 aikana.

Keskeinen uusi hoitotoimenpide pelipinnoille on seuraava. Tämä koskee kaikkia kosteita väyliä ja jokaisen greenialueen etualuetta:

  • Loppusyksyn 2021 ja kevään 2022 aikana väylät ilmastoidaan aiempaa tihemmällä holkituksella. Holkit kerätään ilmastoinnin jälkeen välittömästi pois, hiekotetaan hoidettu alue ja harjataan hiekka maahan syntyneisiin reikiin.
  • Tällä toimenpiteellä saavutetaan pintaan lukuisa määrä pieniä pystysalaojia, joiden ansioista vesi, happi, ravinteet ja kaasut kulkevat pintakerroksen läpi nykyistä paremmin.
  • Työnä tämä tarkoittaa noin 1 väylä / vrk.
  • Tämä työ tulee vaikuttamaan pelaamiseen hoidettavilla alueilla hoitotoimenpiteen aikana ja tulemme sulkemaan ko väylät tai tiettyä kenttäaluetta tarpeen mukaan työntekemisen ajaksi.

Väyläkastelun vähentäminen kuivalla ja kuumalla kaudella

Tulemme kaudella 2022 vähentämään hieman väyläkastelua kuumana ja kuivana aikana. Tämä tarkoittaa pientä tinkimistä ruohon väristä. Perusteena tälle on se, ettemme kyllästä väyliä runsaalla kastelulla ennen jokavuotista sadeaikaa. Peliin tällä toimenpiteellä ei ole suurta merkitystä, haitta on lähinnä kosmeettinen.

Uskomme, että näillä edellä mainituilla normaalin kentänhoidon ulkopuolisilla lisähoitotoimenpiteillä pystymme varustautumaan nykyistä paremmin jokavuotisiin runsaisiin sateisiin.

Alla havainnekuvat pintasalaojan tekemisestä.

Hyvää pelikauden jatkoa kaikille!

Kostea paikka ennen pintasalaojaa

Pintasalaoja rakennetaan viuhkamiasesti vedenkeräyksen maksimoimiseksi

Lopputulos valmiista työstä 4 tunnin työn jälkeen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategoriassa Ajankohtaista, Uutiset