Ison kilpailun tuntua Nokia River Golfissa

Ison kilpailun tuntua Nokia River Golfissa

Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden viides osakilpailu, NRG Open 2018 hosted by Veikko Salli pelataan torstaista lauantaihin Nokia River Golfin kentällä. Kilpailu on Nokia River Golfin 30-vuotisjuhlavuoden kohokohta, ja kilpailun palkintopotissa on peräti 30 000 euroa – 20 000 euroa miehille ja 10 000 euroa naisille. Molempien sarjojen ykköspalkinto on 5 300 euroa.

Kilpailun pelaajalista pullistelee Suomen kärkipään ammattilaisia ja huippuamatöörejä. Nokia River Golfin toimitusjohtaja Kimmo Sirainen nostaa esiin muutaman nimen.

”Meillä on tosi kovia nimiä täällä pelaamassa. Oman seuran Aleksi ja Erik Myllymäki pelaavat varmasti kärkisijoista, ja viime viikonloppuna varmistui, että Challenge Tour -voittaja Kim Koivu pelaa tämän kilpailun. Ja sitten on pakko nostaa esille vielä Sami Välimäki, joka on amatöörien maailmanlistalla sijalla 25. Se on ihan älytön saavutus!” Sirainen luettelee.

Alkukauden Audi Finnish PGA Golf Tourin kilpailuissa naisammattilaiset ovat pelanneet miesten kanssa samassa sarjassa, mutta Nokialla naisammattilaisille on oma sarjansa. Sarjan pelaajakatras on kovinta mahdollista luokkaa.

”Saimme tänne mukaan kaikki suomalaiset naisten Euroopan Tour -pelaajat, ja myös naisamatöörien kärkipelaajat ovat paikalla”, Sirainen iloitsee.

Naisammattilaisista ovat mukana muun muassa Ursula Wikström, Noora Komulainen, Krista Bakker, Linda Henriksson, ja kotikentällään pelaava Elina Nummenpää.

Nokialla on valmistauduttu kilpailuun jo viime vuoden lopulta lähtien. H-hetken lähestyessä kaikki on valmista. 85 vapaaehtoista takaavat sen, että niin pelaajilla kuin yleisölläkin on kaikki hyvin. Sirainen nostaa hattua nokialaisten halulle tehdä yhdessä tätä tapahtumaa.

”Laitoimme yhden ilmoituksen, ja vapaaehtoisten määrä oli täynnä. Tämä henki on aivan käsittämätön. Porukka tekee pyyteettömästi töitä tämän kilpailun eteen. Vaikka meillä on Rock-kenttä viisi päivää jäsenistöltä kiinni, niin tämä yhteisö näkee sen markkinointitapahtumana, joka näkyy meidän tulevaisuudessa, kun ihmiset haluavat tulla katsomaan, mikä paikka se River Golf on, kun siellä hoidetaan asiat niin hyvin”, Sirainen kehuu jäsenistöään.

Sirainen nostaa esille vielä yhden mielenkiintoisen seikan kilpailuun liittyen. Torstaina kello 12.30 järjestetään nimittäin US Masters -tyylinen Honorary Start, kunnialähtö, jossa pelaavat Erkki Mommo, Antero Paalanen, Veikko Salli ja Simo Kaivola.

”Nämä neljä miestä ovat olleet vaikuttamassa sekä Riverin että Suomi-golfin kehitykseen. Teemme tämän samalla tavalla kuin Mastersissa, eli pelaajat kuulutetaan siihen ykköstiille, ja he pelaavat ensimmäisen väylän. Se on aika makea juttu”, Sirainen kertoo.

Kilpailu käynnistyy torstaiaamuna kello 8.00. Yleisöllä on vapaa pääsy kilpailuun. Yleisölle järjestetään lauantaina ilmainen bussikuljetus kilpailupaikalle, lähtö Tampereen Keskustorilta kello 10.00. Paluu on kello 21.00.

Linkki lähtöaikoihin: http://finnishtour.fi/kilpailut/?language=1035#/competition/1502418/teetimes (julkaistaan 12.6. kello 16.00)

Ystävällisin terveisin,

Juha Hakulinen
Audi Finnish PGA Golf Tourin tiedottaja

 

Kategoriassa Ajankohtaista