Greenien holkitus jatkuu Rock-kentällä maanantaina 4.10.

Greenien holkitus jatkuu Rock-kentällä maanantaina 4.10.

River-kentän greenien holkitus on saatu tehtyä syksyn aikana ja holkitustyöt jatkuvat Rockilla maanantaina 4.10. Rock-kenttä on suljettu maanantaina ja tiistain 4.-5.10. holkitustöiden vuoksi.

Rock-kentän greenien holkituksen jälkeen toimenpide tehdään myös klubin takapihan puttigreenille.

Työt sujuvat suunnitellusti, kunhan keli pysyy kuivana eikä vettä sada. Ilmoitamme mahdollisista muutoksista sääolosuhteiden muuttuessa.

Työ tehdään 15mm holkilla, jolla poistetaan kuitua. Kuitukerros kehittyy kuolleista kasvin osista muodostaen kerroksen, joka antaa vähemmän tilaa hapen, veden ja ravinteiden kulkemiseen juurille. Kuidun liiallinen määrä tekee viheriön pinnasta pehmeämmän, mikä näkyy greeneillä mm. kengän jälkinä.

Holkituksessa viheriöstä irtoaa pieniä papanoita, jotka poistetaan harjaamalla. Tämän jälkeen tulee kylvö ja sen päälle hiekoitus. Holkin tekemä reikä täytetään hiekalla, parantaen kasvualustan rakennetta. Reiät toimivat hyvinä kanavina ravinteiden, kaasujen, hapen ja veden kulkemisessa. Runsas hiekoitus tekee pelipinnasta kantavamman ja kovemman holkituksen jälkeen. Lopuksi viheriöt jyrätään.

Holkitus on raju toimenpide sekä ulkoisesti että pelillisesti, mutta myös erittäin tärkeä ja välttämätön toimenpide hyvien pelipintojen ylläpitämiseksi pitkällä tähtäimellä. Ilmat ovat kylmempiä joten palautuminen holkituksesta kestää muutamia viikkoja ja pelipinnat muuttuvat.

Mukavia syyspelejä kaikille!

Kategoriassa Ajankohtaista