Golfin pelaamisesta ukonilman yllättäessä

Golfin pelaamisesta ukonilman yllättäessä

Kesään kuuluu oleellisena osana golfin peluun lisäksi  myös ukonilmat.

Mikäli sääennusteessa on pienikin ukkosen mahdollisuus pitää golfkentällä olla erityisen varovainen.

Ukonilman lähestyessä golfkenttää pitää peli keskeyttää jokaisen pelaajan oma-aloitteisesti ja hakeutua suojaan.

Mikäli ukkospilvet ovat kentän päällä, peli tulee keskeyttää välittömästi vaikka salamat iskisivät useammankin kilometrin päässä. Ukkosen ollessa kentän läheisyydessä pitää mailat ja kärryt jättää kentälle pelaajien itse hakeutuessa suojaan.

Ukkosella sateenvarjon käyttö tai puun alle meneminen on erittäin vaarallista. Kyykistyminen on ainoa keino suojautua, jos ollaan aukealla, kuten golfkentällä. Suuri puu voi antaa suojaa salamalta vain, jos asettuu sen korkeutta vastaavalle etäisyydelle ja kyykistyy jalat yhdessä. Korkeita paikkoja on vältettävä, samoin rannalla vesirajaa.

Nokia River Golfin henkilökunta varoittaa ukkosvaarasta paikalla ollessaan äänitorvella. Äänitorven ääni on siis merkki siitä, että peli tulee silloin välittömästi keskeyttää. Aina tämä ei ole mahdollista – ei etenkään iltaisin, jolloin henkilökuntaa ei välttämättä ole enää paikalla. Golftoimisto palvelee pelaajia päivittäin klo 8-19, huom. juhannuksen poikkeusaukiolo. Golftoimiston sulkeuduttua on pelaajan itse seurattava ukkostilannetta ja hakeuduttua ukkosen yllättäessä suojaan.

Ukkosen jälkeen pelejä on lupa jatkaa vasta sitten, kun taivas on kokonaan kirkastunut ja ukkospilvet ovat täysin vetäytyneet näkyvistä pois. Pelien jatkumisesta ei ilmoiteta äänitorvella.

Jokainen pelaaja on itse vastuussa turvallisuudestaan kentällä ukkosuhan ollessa päällä.

Kategoriassa Ajankohtaista