FJT kausi päätökseen – vanhempien kilpajunioreiden kauden yhteenveto

FJT kausi päätökseen – vanhempien kilpajunioreiden kauden yhteenveto

Kuluneella Golfkaudella FJT kiertue alle 21 – vuotiaille kilpagolfareille pelattiin Fujitsu Finnish Junior Tour nimellä. Kausi sisälsi 10 osakilpailua ja pelipaikkoina olivat Kullo Golf, St. Laurence, Pickala, Hillside, Nurmijärvi, Karelia, Suur-Helsingin Golf, Koski Golf, Salo Golf ja Pirkkala.

FJT osakilpailut pelattiin 2 tai 3 kierroksen kisoina. Pojat pelasivat valkoiselta tiipaikalta ja tytöt siniseltä. Alla yhteenvetoa omien kiertuepelaajiemme kaudesta FJT kiertueelta.

NRG:n junioreista mukana olivat pääasiassa Lotta Tapper, Severi Soutolahti ja Viljami Halonen.

Lotta sijoittui kokonaisrankingissa T44 sijalle parhaimpana saavutuksenaan SM-reikäpelin T5 sijoitus. Lotta oli myös mukana NRG naisten voittajajoukkueessa naisten SM-joukkuekisoissa. Lisäksi Lotta pelasi kauden alussa Finnishgolf.com Openissa Espanjassa ja sai hyvän avauksen kauteen. Lotta osallistui myös Finnish Tour osakilpailuihin ja sai sieltä ensimmäiset rankingpisteensä. Tulevalla kaudella Lotta suuntaa aurinkorannikon Suomalaiseen kouluun harjoitellakseen tiiviisti golfia koulunkäynnin ohella.

Severi Soutolahti sijoittui kokonaisrankingissa 33. sijalle parhaimpana saavutuksenaan SM-lyöntipelien mainio 6. sija. Lisäksi Severi oli mukana Estonian Junior Openissa T6. sijalla. Severi osallistui aktiivisesti myös Finnish Tour osakilpailuihin. Severi tulee perinteiseen tapaan kilpailemaan ja harjoittelemaan talvikaudella Floridassa ja osallistuu mm. Honda Junior Classic ja Doral Publix Junior Golf Classic kilpailuihin. Severi jatkaa Sammon urheilulukiossa ja on lisäksi mukana ohjaamassa NRG junioreiden talviharjoittelua.

Viljami Halonen sijoittui kokonaisrangissa 30. sijalle. Viljami käynnisti kautensa Lotan tavoin Espanjassa ja sai sieltä kauden avauspisteensä. Viljami opiskeli jo edelliskauden aurinkorannikon Suomalaisessa koulussa ja kiersi alueellisia golfkisoja. Viljamin parhaana saavutuksena oli SM-reikäpelien T5. sija ja SM-lyöntipelissä 13. sija. Myös Viljami jatkaa opiskelujaan ja golfia Espanjassa tulevalla kaudella.

Viljami ja Severi varmistivat myös ensi kaudelle FJT kategorian, koska 45 parasta pelaajaa saavat kategorian tämän kauden tulosten perusteella. FJT kiertue tulee uudistumaan merkittävästi seuraavalla kaudella. Osakilpailuihin otetaan mukaan 57 poikien sarjassa ja tyttöjen sarjassa 21 pelaajaa. Aiemmin mukaan on päässyt poikien sarjassa noin 88-93 pelaajaa ja tyttöjen sarjassa noin 37-40 pelaajaa. Junior Challenge Tour osakilpailuilla, ensi kaudella nimeltään Future Elite, tulee olemaan siis aiempaakin suurempi merkitys väylänä FJT kiertueelle. Uutena uudistuksena FJT osakilpailut tullaan jatkossa pelaamaan kaikki kolmen kierroksen kisoina (54 reikää). Lisäksi kaikki osakilpailut kerryttävät jatkossa WAGR (World Amateur Golf Ranking) pisteitä ja tarjoavat mahdollisuuden WAGR kategorian avaamiseen niille pelaajille, joilla sitä ei vielä ole. Ohessa Golfliiton linkki uudistuksesta https://golf.fi/golfliitto/fujitsu-finnish-junior-tour-uudistuu-kaudelle-2020/

NRG junioritoimikunta kiittää kuluneesta kaudesta FJT kiertuepelaajia. Matkapäiviä on osalle tullut noin 25-35 kesän aikana ja eteenpäin on varmasti menty. Seuraavalle kaudelle junioritoimikunta toivoo luonnollisesti lisää NRG junioreita kilpagolfin pariin.

NRG junioritoimikunta

Kategoriassa Ajankohtaista