Catmandoo Finnish Junior Tourin finaaliviikonloppu Porissa

Catmandoo Finnish Junior Tourin finaaliviikonloppu Porissa

Kilpajuniorien kauden huipensi 8.-9.9 Porissa pelattu FJT Finaaliviikonloppu. FJT Finaali oli yksi kiertueen ns. major-kisoista, jossa jaossa oli normaalien rankingpisteiden lisäksi myös WAGR (World Amateur Golf Ranking) -pisteitä. Kisoissa, joissa jaetaan WAGR-pisteitä, on pelattava vähintään kolme kierrosta, minkä vuoksi ensimmäisenä kilpailupäivänä pelaajat urakoivat kaksi kierrosta ja päätöspäivänä yhden. Mukaan pääsivät kesän osakilpailujen 60 parasta poikaa ja 18 tyttöä.
Tyttöjen sarjan voitti Koski Golfin Krista Junkkari upealla yhteistuloksella (-3) 74,69,70. Toiseksi sijoittui Aura Golfin Aada Rissanen (-2) ja kolmanneksi Tawast Golfin Kerttu Hiltunen (par). NRG:n tyttöjä ei finaalissa ollut mukana.

Poikien sarjassa suvereeni voittaja oli Porin kenttäennätyksen tehnyt Kankaisten Sakke Siltala. Sakke pelasi uskomattoman tuloksen (-13) 73,64,66). Saken yhteistulos 203 (-13) kestää vertailun mihin tahansa kansainväliseen huippuamatöörikisaan. Sakke Siltalan kausi jatkuu syyskuun lopulla Japanissa Asian Tourin osakilpailussa, johon hän sai kutsun pelattuaan Hong Kongin APGC Junior Championshipin henkilökohtaisen kisan voittoon. Toiseksi sijoittui Salo Golfin Saku Tuusa (-7) ja kolmanneksi Pickalan Jesse Waaralinna (-5). NRG:n junioreista Severi Soutolahti sijoittui T23 tuloksella (+9) 78,73,74 ja T30 Viljami Halonen (+13) 80,77,72.

Kiertueen kokonaiskilpailun rankingissa Viljami oli sijalla 25. ja Severi 42. FJAR (Finnish Junior Amateur Ranking) listalla Viljami sijoittui 26. ja Severi 31. sijalle. Tytöistä Emmi Jalkanen osallistui vain muutamaan osakilpailuun, koska FJT ei ole Emmin ensisijainen kiertue. Emmi oli silti 12. ja Lotta Tapper 37. Myös Lotalla oli vain muutama kilpailu kiertueella, joten sijoitus oli hyvä. Kauden 2018 aikana pelattiin yhteensä 9 FJT osakilpailua eri puolilla maata.
Ensi vuoden 2019 FJT karsintakilpailu pelataan 22.-23.9 Peuramaalla. Karsintakilpailuissa parhaiten sijoittuneille (pojat 1.-20. ja tytöt 1.-10. sijat) on tarjolla suora osallistumisoikeus tiettyihin FJT osakilpailuihin ensi kaudelle. Ilmoittautumisaika Peuramaan kisaan loppuu 15.9 klo 18.00.
Junioritoimikunta kiittää kaikkia FJT pelaajia kaudesta 2018 ja toivoo ensi vuodelle lisää innokkaita NRG junioreja mukaan FJT kiertueelle.

 

Kategoriassa Ajankohtaista