Bobby Mitchell, mies suurella Riverin sydämellä, toinen Mastersissa vuonna 1972

Bobby Mitchell, mies suurella Riverin sydämellä, toinen Mastersissa vuonna 1972

Masters -viikonlopun kunniaksi haluamme muistella Nokia River Golfissa 20 vuotta Golf Pro:n tehtävissä toiminutta Bobby Mitchelliä (23.2.1943 – 20.3.2018), joka saavutti vuoden 1972 Mastersissa jaetun toisen sijan. Vuonna 2010 vuoden riveriläiseksi nimetyn Bobbyn arvokas työ ja lämmin henki elää hienoina muistoina meidän kaikkien ajatuksissa.

Bobby siirtyi ammattilaiseksi 15-vuotiaana. Hänen peliuran tähtihetket sijoittuvat 70-luvun alkupuolelle. Yksi parhaista saavutuksista oli US Mastersin jaettu toinen sija Augustassa vuonna 1972, heti Jack Nicklauksen jälkeen. Olemme varmasti kaikki kuulleet Amen Cornerista – tämä kolmen reiän haastava jakso on koitunut monen pelaajan riesaksi. Näin kävi myös Bobbylle reiällä 12, joka on lyhyt par3 -väylä. Hän hävisi tällä väylällä Nicklaukselle peräti kahdeksan lyöntiä. Samana vuonna Tournament of Champions -kilpailussa osat kuitenkin vaihtuivat, kun Bobby kukisti tuolloin lähes voittamattomana pidetyn Nicklauksen upottamalla 9-metrisen birdie-putin sisään ensimmäisellä uusintareiällä.

Suomeen Bobby saapui ensimmäisen kerran vuonna 1991, Tornio Golf Oy:n valmentajaksi.

”Bobby tuli kulttuurista, jossa golf oli osa normaalia elämänmenoa. Torniossa kaikki golfiin liittyvä oli uutta ja kontrasti melkoinen. Valmentamisen lisäksi Bobby Mitchell toi mukanaan valtavan määrän tietotaitoa ja näkemystä lajin kehittämisen mahdollisuuksista”, muistelee Erkki Mommo Golfpisteen uutisessa.

”Ystävystyimme nopeasti ja vietimme paljon aikaa yhdessä keskustellen lajista ja seuraten kansainvälisiä kisoja. Bobby kertoi myöhemmin, että hän mietti kaksi viikkoa Suomessa oltuaan vakavasti kotiinlähtöä. Hän päätti jäädä, oppi ymmärtämään sekä pitämään suomalaisesta elämäntavasta sekä ihmisistä.”

Bobby Mitchell matkusti aina syksyisin USA:han mutta palasi aina keväällä Suomeen golfvalmentajan tehtäviin.

Erkki Mommo aloitti Tornion kentän toimitusjohtajana 1993. Kun Erkki siirtyi syksyllä 1996 Nokia River Golfiin, saapui myös Bobby Mitchell kuuden Torniossa vietetyn kesän jälkeen samaa matkaa Erkin kanssa Pirkanmaalle jakamaan golfoppejaan.

”Hänen työnsä ja läsnäolonsa merkitystä Tornion ja Nokian golfyhteisöjen kehittymiselle on vaikea sanoin kuvata. Bobby oli henkeen ja vereen golfammattilainen. Junioreille ja edustuspelaajille hän osasi kokemustensa kautta jakaa oppia ja nuotteja peliuran rakentamiseen. Bobby oli ystävällinen ja avulias, eikä hän koskaan tehnyt itsestään suurta numeroa”, Erkki Mommo muistelee Golfpisteen kirjoituksessa.

Golfoppien lisäksi Bobby on jättänyt yhteisöömme palan lämminhenkisyyttään. Kesän 2008 Varrella Virran -lehdessä Bobby jakoi hymyssä suin tärkeän elämänohjeen, joka meidän kaikkien tulisi muistaa: ”Ihmiset kunnioittavat sinua, kun olet ystävällinen heille. Se ei maksa mitään, vaikka jopa vesi maksaa nykyään.”

Jännittäviä hetkiä kaikille Mastersin kisakatsomoihin. Nähtäväksi jää, saammeko tulevina vuosina seurata toisen suurella Riverin sydämellä varustetun kilpapelaajan otteita Augustan kentällä.

Lisää Amen Cornerista voit lukea Golfpisteen uutisesta täältä.

Tekstissä käytetyt lähteet:

Golfpisteen muistokirjoituksen Bobby Mitchellistä löydät täältä.
Kesän 2008 Varrella Virran lehden löydät täältä.

 

Kategoriassa Ajankohtaista