Ukkosohjeistusta pelaajille

Ukkosohjeistusta pelaajille

Mikäli sääennusteiden ja -havaintojen mukaan on pienikin ukkosen mahdollisuus kannattaa golfkentällä olla äärimmäisen varovainen. Sateenvarjon käyttö tai puun alle meneminen on erittäin vaarallista.

Mikäli kentän toimihenkilöt varoittavat mahdollisesta ukkosen vaarasta ja näette ukkospilvien lähestyvän kenttäaluetta, täytyy peli keskeyttämään peli oma-aloitteisesti ja hakeutua suojaan. Ukkosen lähestyessä kentän henkilökunta pyrkii mahdollisuuksien mukaan varoittamaan ukkosvaarasta. Aina tämä ei ole mahdollista – ei etenkään iltaisin, jolloin henkilökuntaa ei ole paikalla.

Mikäli ukkossadepilvet ovat kentän päällä, peli tulee keskeyttää välittömästi vaikka salamat iskisivät useammankin kilometrin päässä. Salama voi iskeä mistä tahansa samasta pilvimassasta.

Mikäli ukkonen on kentän läheisyydessä pitää mailat ja kärryt jättää kentälle, kun pelaajat itse hakeutuvat suojaan.

Ukkosella sateenvarjon käyttö tai puun alle meneminen on erittäin vaarallista. Kyykistyminen on ainoa keino suojautua, jos ollaan aukealla, kuten golfkentällä. Suuri puu voi antaa suojaa salamalta vain, jos asettuu siitä sen korkeutta vastaavalle etäisyydelle ja kyykistyy jalat yhdessä. Korkeita paikkoja on vältettävä, samoin rannalla vesirajaa.

Kilpailuissa kilpailunjohtajan tehtävänä ja velvollisuutena on keskeyttää kilpailu ukkosen uhatessa ja pelaajien on tällöin pakko keskeyttää peli ja hakeutua suojaan sisätiloihin.

Nokia River Goflfssa ukkosuhkan ollessa päällä, keskeytämme pelit toimiston aukioloaikana äänisummeria käyttämällä. Tällöin viimeistään kaikkien pelaajien on ehdottomasti keskeytettävä peli ja hakeuduttava pikaisesti suojaan.

Myös kilpailuissa käytetään äänisummereita. Pelaajan on keskeytettävä kilpailu ja merkattava pallon paikka kentällä.

Lue lisää Ilmatieteenlaitoksen sivuilta:
http://ilmatieteenlaitos.fi/suojautuminen-salamalta
http://ilmatieteenlaitos.fi/salama-ja-ukkonen

Punaisen ristin ohjeet elvytykseen:
http://www.punainenristi.fi/ensiapuohjeet/elvytys

Kategoriassa Uutiset