Tasoituslaskennasta

Tasoituslaskennasta

Euroopan Golfliitto (EGA) ja Suomen Golfliitto (SGL) ovat ottaneet tällä kaudella käyttöön uuden Computed Buffer Adjustment (CBA) –laskennan, joka korvaa aiemmin käytössä olleen CSA (Competition Stableford Adjustment) –laskennan. Golfjärjestelmät laskevat CBA-arvon automaattisesti kilpailun tulosten perusteella.

CBA-laskennan tuloksena voidaan saada +1, 0, -1, -2, -3 tai Vain vähennys (-4). CBA säätää buffer zonen paikkaa lasketun CBA-luvun mukaisesti. Esimerkiksi tasoitusryhmän 1 pelaaja on pelannut kilpailussa 34 pistebogipistettä, kilpailun CBA:ksi on saatu -3. Tasoitusryhmässä 1 buffer zone on normaalisti 35 – 36 pistettä, mutta CBA:n vaikutuksesta buffer zone ”siirtyy” siten, että uusi puskurivyöhyke on välillä 32 – 33 pistettä. Pelaajan pisteet 34 ovat siis yhden lyönnin buffer zonen yläpuolella, joten pelaajan tasoitus kilpailussa laskee -0,1:lla.

CBA:n tarkoituksena on heijastaa kentän ja olosuhteiden vaikeutta kilpailun tulosten perusteella. Mitä pienempi CBA, sitä heikompi kilpailun yleinen tulostaso on ollut.

Lisätietoa CBA:sta ja Suomen Golfliiton tasoitusjärjestelmästä löytyy osoitteesta https://golf.fi/tasoitus

EGA:n täydelliset tasoitusmääräykset, joissa myös CBA on määritelty, löytyvät osoitteesta http://www.ega-golf.ch/030000/documents/EGA-HCP-System2012-2015-FINAL.pdf

Kategoriassa Uutiset