Ohjeita ukkosen varalle

Ohjeita ukkosen varalle

Mikäli sääennusteiden ja -havaintojen mukaan on pienikin ukkosen mahdollisuus kannattaa golfkentällä olla varovainen.

Mikäli kentän henkilökunta varoittaa mahdollisesta ukkosen vaarasta ja näette ukkospilvien lähestyvän kenttäaluetta, täytyy peli keskeyttää oma-aloitteisesti ja hakeutua suojaan. Ukkosen lähestyessä kentän henkilökunta pyrkii mahdollisuuksien mukaan varoittamaan ukkosvaarasta. Aina tämä ei ole mahdollista – ei etenkään iltaisin, jolloin henkilökuntaa ei ole paikalla.

Mikäli ukkossadepilvet ovat kentän päällä, peli tulee keskeyttää välittömästi vaikka salamat iskisivät useammankin kilometrin päässä. Ukkosen ollessa kentän läheisyydessä pitää mailat ja kärryt jättää kentälle, kun pelaajat itse hakeutuvat suojaan.

Ukkosella sateenvarjon käyttö tai puun alle meneminen on erittäin vaarallista. Kyykistyminen on ainoa keino suojautua, jos ollaan aukealla, kuten golfkentällä. Suuri puu voi antaa suojaa salamalta vain, jos asettuu sen korkeutta vastaavalle etäisyydelle ja kyykistyy jalat yhdessä. Korkeita paikkoja on vältettävä, samoin rannalla vesirajaa.

Kilpailuissa kilpailunjohtajan tehtävänä on keskeyttää kilpailu ukkosen uhatessa. Pelaajien on tällöin keskeytettävä peli ja hakeuduttava suojaan sisätiloihin.

Nokia River Golfissa ukkosuhkan ollessa päällä, keskeytämme pelit toimiston aukioloaikana äänisummeria käyttämällä. Myös kilpailuissa käytetään äänisummereita.

Lisää aiheesta Ilmatieteenlaitoksen sivuilta täältä ja täältä.

Turvallisia golfkierroksia!

Kategoriassa Uutiset