NRG:n Reikäpelimestaruudet kisattiin helteisessä säässä, mestareiksi Lauri Oja ja Riina Husa

NRG:n Reikäpelimestaruudet kisattiin helteisessä säässä, mestareiksi Lauri Oja ja Riina Husa

Riverin reikäpelimestaruudesta pelattiin helteisenä lauantaina 27.8.2011. Finaalipäivässä olivat mukana karsintojen kautta osallistumisensa varmistaneet 16 miespelaajaa ja 8 naispelaajaa.

Päivä alkoi aamuvarhaisella, kun tasoitusten mukaan kahteen koriin sijoitetuille miehille arvottiin finaalipäivän kaavio kilpailunjohtajana toimineen seuran kapteenin Pasi Niemisen johdolla. Alkuun pelattiin pääsystä 8 pelaajan joukkoon ja sen jälkeen edelleen 4 parhaan pelaajan joukkoon pääsystä. 4 parasta pelaajaa pelasivat ensin semifinaalit ja sitten finaalin ja pronssiottelun.

Naiset pelasivat muuten miesten tavoin, mutta finaalipäivään oli päässyt karsinnan kautta 8 pelaajaa.

Koska kyseessä oli seuran reikäpelimestaruus, pelattiin kaikki ottelut ilman tasoituksia, naiset siniseltä ja miehet valkoiselta teeltä.

Miesten reikäpelimestaruuden voitti jo viikkoa aiemmin lyöntipelin seuramestaruuskisassa vahvoja otteita esittänyt Lauri Oja. Hopea meni loistavaan syyskuntoon nousseelle Ari Antinmaalle. Kolmannen sijan voitti seuran ex-kapteeni Jussi Avellan erittäin jännässä ottelussa Sami Eljaalaa vastaan.

Naisten sarjassa mitalikolmikko on sama kuin viikkoa aiemmin pelatussa lyöntipelin mestaruuskisoissa; reikäpelimestari on Riina Husa ja toiseksi tuli Noora Haapanen. Pronssiottelussa Tiina Heikkilä voitti Kati Myllymäen.

Jälleen kerran osoittautui todeksi, että reikäpeli on hieno ja erittäin mielenkiintoinen golfin pelimuoto. Kuten tuloksistakin voidaan havaita, varsinaisten pelitaitojen lisäksi kokemuksella on suuri merkitys. Tasoitusten perusteella ei voi tehdä pitkälle meneviä olettamuksia, sen finaalipäivä taas osoitti. Erityisesti miespelaajat toivoivat lisää erimuotoisia reikäpelejä.

Nyt toisen kerran uudella systeemillä pelattava reikäpelimestaruus on saavuttanut suosiota, jonka toivotaan edelleen lisääntyvän. Tänä vuonna osallistujamäärä oli peräti 65, joka on kaksinkertainen aiempiin vuosiin verrattuna. Vaikka finaalipäivän ottelut pelataankin 9-reikäisinä kierroksina, tulee finalisteille ja pronssiottelijoille miesten sarjassa neljä ottelua ja naisten sarjassa kolme ottelua.

Kummassakin sarjassa kolme parasta palkittiin pokaaleilla. Mestareille luovutettiin River Golf Oy:n puheenjohtaja Kari Koiviolan lahjoittamat kiertopalkinnot, hienot taulut, jotka koristavat mestareiden seiniä tulevan vuoden ajan.

Miesten 2011 reikäpelimestaruus

1. Lauri Oja

2. Ari Antinmaa

3. Jussi Avellan

4. Sami Eljaala

Miesten reikäpelimestaruuden 2011 kärkikolmikko vas. 2. Ari Antinmaa, 1. Lauri Oja ja 3. Jussi Avellan.

Naisten 2011 reikäpelimestaruus

1. Riina Husa

2. Noora Haapanen

3. Tiina Heikkilä

4. Kati Myllymäki

Nokia River Golfin kapteeni Pasi Nieminen ojentamassa naisten sarjan kietopalkintoa reikäpelimestaruus 2011 palkintojenjaossa.

Kategoriassa Uutiset