Nokia River Golf keräsi eniten nuorten seurapisteitä vuonna 2012

Nokia River Golf keräsi eniten nuorten seurapisteitä vuonna 2012

Otsikko on osoitus Nokialla tehtävästä pitkäjänteisestä ja intensiivisestä työstä nuorisogolfin saralla. Viime viikkoina olemme muutenkin saaneet lukea NRG:n pelaajien menestyksestä kansainvälisestikin, eikä siitä vähäisimpänä ole NRG:n Elina Nummenpään saavuttama paikka Naisten European Tourille kaudelle 2013. Suomen värejä edusti marraskuussa Thaimaassa pelatussa kansainvälisessä kilpailussa Sami Välimäki ja joulun aikaan saimme hyviä uutisia USA:sta, jossa Aleksi ja Erik Myllymäki pelasivat loistavan kilpailun World Junior Series – sarjaan kuuluvassa kilpailussa. Sami, Aleksi ja Erik ovat joulukuussa nimetty myös Suomen Golfliiton valmennusryhmiin.

Edellä mainitut asiat ovat vain keihään kärki. Taustalla nousee uusia lahjakkuuksia, josta osoituksena se, että kaudella 2012 osallistui nuorten Alue Tourille ja Finnair Junior Tourille yhteensä 19 riveriläistä. Tuon kilparyhmän taustalla on kehittymässä ns. tsemppiryhmä, jossa viime kesänä Taivalkunnan harjoitusalueella harjoitteli 25 – 30 nousevaa 7 – 15 vuotiasta golfaria. Kaudella 2012 kokeiltiin uutena harjoitusryhmänä ns. starttiryhmää, joka oli tarkoitettu aivan aloitteleville nuorille golfareille. Ryhmä oli menestys.

Missä sitten piilee salaisuus Riverin nuorten pelaajien nousuun myös terävimmän kärjen takana?

”Erittäin tärkeää on, että NRG:llä on erinomaisesti toimiva junioritoimikunta ja toiminta on huolellisesti suunniteltua. Päävalmentajan tiivis yhteistyö yhdessä työhön sitoutuneen jatkuvassa koulutuksessa olevan valmentajatiimin kanssa mahdollistaa suunnitelmien toteuttamisen”, sanoo seuran pro ja nuorten valmennuksesta vastaava Juha Pentikäinen

”Menestys ruokkii menestymistä, kunhan huolehditaan ruokinnasta. Omien huippujuniorien esimerkki on tärkeää nuoremmille. Rima omiin suorituksiin laitetaan riittävän korkealle jo varhaisessa vaiheessa. Meidän seurassamme Riverin henki näkyy siinä, että eritasoiset ja ikäiset juniorit harjoittelevat, pelaavat ja viettävät aikaa yhdessä”, jatkaa Pentikäinen.

Talvikaudella jälleen kilparyhmän pelaajat hakevat kuntoaan henkilökohtaisten valmentajien kanssa. Tuon lisäksi pelaajat harjoittelevat yhdessä kerran viikossa fysiikkaharjoituksissa, sekä torstaisin ohjelmaan kuuluu yhteinen lajiharjoitus Tampereen Golfhallilla. Tämän lisäksi joka kolmas viikko kilparyhmän pelaajat käyvät Golfaamolla, jossa analysoidaan lyöntitekniikkaa, sekä puttitekniikkaa. 10 – 12 pelaajan ryhmä suuntaa myös maaliskuun alussa viikon leirille Espanjaan. Tämä on osa selvää golfin lajikehitystä entistä urheilullisempaan suuntaan.

Kuluneen kauden aikana Riverin nuoret saavuttivat kesän toureilla 4 osakilpailuvoittoa, sekä 12 kakkos- ja kolmossijaa. Kesän SM-kilpailuissa käteen jäi nuorten sarjoissa kulta ja pronssi. Kesän ehdottomana helmenä oli Erik Myllymäen SM-hopea miesten sarjassa.

Tulevan kauden valmistautuminen on todellakin hyvässä vauhdissa ja monella juniorilla on edessä myös harjoitusjaksoja ulkomailla talven aikana. Kevään aikana NRG:n junioriohjelma jalkautuu nykyisen kolmiportaisen ohjelman sijasta neliportaisena, kun pelaajat jaetaan eagle, birdie, par ja startti-ryhmiin.

Juha Pentikäisen mukaan muutoksen tarkoituksena on vielä paremmin löytää jokaiselle juniorille oikean tasoinen ryhmä, jossa harjoitteleminen on mielekästä ja tapahtuu sopivan kokoisessa ryhmässä.

Tärkeää on myös, että golfin pelaaminen kentällä, ei siis pelkästään harjoitusalueella, aloitetaan jo starttiryhmässä. Tämän mahdollistaa viime kesänä 9-reikäisellä Kartano-kentällä käyttöönotetut junioriteet, joilta kenttä lyhenee nuorelle aloittelijallekin mielekkääksi pelata.

Kategoriassa Uutiset