Niklas ja Pasi pelasivat 111 reikää 20 tunnissa

Niklas ja Pasi pelasivat 111 reikää 20 tunnissa

Seuramme kapteeni Pasi Nieminen ja SemiMID-toimintaa vetävä Niklas Mattsson pelasivat tiistaina 2.7.2012 peräti 111 reikää. Kokonaisaikaa pelaamiseen kului 20 tuntia. Tuohon reikämäärään sisältyy neljä kierrosta River-kentällä ja kaksi kierrosta Kartano-kentällä.

– Taukoja ei pidetty, sillä tavoitteena oli kuuden täyden kierroksen pelaaminen (108 reikää). Kun Nikke halusi loppumetreillä nostaa reikämäärän helposti muistettavaan lukuun 111, niin pelasimme vielä lopuksi Kartanon 1., 8. ja 9. reiät, kertoi Pasi kierroksen jälkeen.

Kumpikin pelaajista harrastaa maratonjuoksua, joten tällainen golf-maraton tuntui luontevalta koitokselta.

– Pasin kysyessä minua pelikaverikseen vastasin empimättä myönteisesti, totesi Niklas.

– Pyysin Nikkeä mukaan juuri sen takia, että tiesin hänen olevan todella hyvässä kunnossa ja uskoin tällaisen ”extremen” kiinnostavan häntä, kertoo Pasi.

Pasi on pelannut aiemmin useita neljän kierroksen (72 reikää) golfmaratoneja. Ajatus kuuden kierroksen pelaamisesta syntyi halusta kokeilla rajoja ja kokea se tuntemus, miltä golf tuntuu väsyneenä. Niklas on samaa mieltä.

– Kyse ei ole mistään ennätyksen tekemisestä, vaikka tämä 111 reikää taitaakin olla Riverin ennätys yhteen jaksoon pelattujen reikien määrässä. Tavoitteena oli vain mennä eteenpäin, ja sitten taas eteenpäin, sanoi Niklas.

– Minulle tämänlaiset tapahtumat ovat elämyksiä, joihin varmaankin liittyy jonkin sortin ”hulluutta”, mutta toisaalta ajatellen mikä on sen hienompi tapa kokeilla omia rajojaan golfin parissa kuin tämä, muotoilee Pasi

Tuloksellisesti peli sujui erinomaisesti. Aamuyöllä klo 3.30 alkaneella kierroksella Pasi pelasi Riverin tulokseen 75. Niklaksen paras jakso osui puolestaan viimeisenä pelattuun Kartanon puolikkaaseen, jonka hän pelasi vain yksi yli parin. Yhtään huonoa kierrosta ei kumpikaan pelannut. Kierroskeskiarvot olivat Pasilla 83 ja Niklaksella 85. Pistebogeyssä keskiarvot olivat 29 ja 30. Peli on kulkenut hyvin.

– Heti alussa sovittiin, että jokainen reikä pelataan loppuun saakka eikä putteja anneta, jolloin voimme puhua todellisesta 111 reiän pelaamisesta, painottaa Niklas.

– Sääntöjen ja etiketin noudattaminen on aina itsestään selvää, tosin harjoituskierroksilla putteja annetaan pelin sujuvuuden takia; nyt ei annettu, mikä kyllä nostaa tämän suorituksen arvoa, toteaa Pasi jämptisti.

Pelinopeus oli hyvä. Aikaa kahteen ensimmäiseen Riverin kierroksen kului alle 6 tuntia. Sen jälkeen kentällä oli paljon muita pelaajia Riverin ollessa täynnä koko päivän ja Kartanokin puolillaan. Se vaikutti jonkin verran pelinopeuteen, mutta yhtä hitaampaa Riverin kierrosta iltapäivällä (4 h 50 min) lukuun ottamatta peli eteni loistavasti. Iltapäiväkierroksella peliseurana olivat Niklaksen tuttu Esa Salminen Botnia Golfista ja Timo Huhtanen Riveristä.

– Hieno homma että Timo oli mukana yhden kierroksen, hänen suoritus siivitti myös meitä eteenpäin, sillä kuuden pelatun reiän jälkeen Timo oli tuloksessa neljä alle. Kaikkiaan Timo teki yhden eaglen (reikä 12!) ja neljä birdietä kokonaistuloksen ollessa 75.

Viimeiset 15 reikää mukana pelasi Jani ”Pinkku” Tuomainen. Hyvien golftaitojen ohella Pinkulta sujui myös valokuvaus, hän sai otettua muutaman hienon kuvan sekä auringonlaskusta että kuun nousemisesta.

– Kiitokset Pinkulle lopputsempistä, se tuli tarpeeseen, kiitteli Niklas.

– Todellakin, Pinkusta oli suurta apua ja Niken yksi yli viimeisellä ysillä on hyvä osoitus loppuun saakka tsemppaamisesta, kommentoi Pasi

Kenttä oli aivan loistavassa kunnossa. Siitä pelaajat esittävät kiitokset kenttämestarille henkilökuntineen.

– Kenttä on huippukunnossa ja kentän hoito on hyvin hallinnassa. Päivän aikaan oli hienoa nähdä, kuinka ahkerasti ja ammattitaitoisesti kenttähenkilökunta tekee työtään, totesi Pasi

Päivän aikana pelaajat tekivät kaikenlaisia havaintoja.

– Lyöntijälkien paikkaamisesta ja alastulojälkien korjaamisesta ei voi tämän kierroksen perusteella moittia. Sen sijaan bunkkerien haravoimista ja haravien laittamista paikalleen voisi itse kukin parantaa.

– Auringonnousu oli upea, mutta niin oli auringonlaskukin. Ja erityisen hienoa oli nähdä nouseva kuu sen jälkeen, kun aurinko oli laskenut.

Auringonlasku Kartanolla, reikä 6, 3.7.2012 noin klo 22.50

– Oli kiva, että vettä ei satanut, se ei kuitenkaan merkinnyt sitä, etteikö olisi kastuttu; siitä automaattiset kastelulaitteet pitivät huolen.

– Kyllähän tällaiseen päivää mahtuu niin paljon hienoja tapahtumia ja tuntemuksia, joista kertominen on mukavaa. Toisaalta, kertomus on vain kertomus; itse kunkin tämä on koettava.

Viikko jatkuu vilkkaana harrastusten parissa. Päivän verran vedetään henkeä, mutta harrastus jatkuu taas viimeistään torstaina. Perjantaina pelattavaan Bobby Mitchell Openiin ainakin Pasi osallistuu.

Pasi (vas.) ja Niklas 111 pelatun reiän jälkeen Kartanon 9. viheriöllä

Kategoriassa Uutiset