Merikotkakin kiinnostunut Rock-kentän uusista väylistä

Merikotkakin kiinnostunut Rock-kentän uusista väylistä

Liekö Riverin Rock-kentälle eräänä usvaisena marraskuun päivänä laskeutunut merikotka tiiraillut mahdollisia ruokasaaliitaan vaiko Rock-kentän uusia kumpuilevia väyliä. Siinä se sattui uljaasti marraskuista maisemaa ihastelemaan nokialaisen Olavi Kankaan satuttua samaiselle paikalle kameransa kanssa.

Merikotka uuden Rock-kentän väylän 11 haaparivistössä ihmettelemässä marraskuista maisemaa.

Wikipedian sanoin merikotka on suuri päiväpetolintu, jonka siivet ovat pitkät ja leveät. Sen pyrstö on melko lyhyt ja on muodoltaan tylpän kolmiomainen. Melko varma keino erottaa merikotka ja Suomen toinen suuri petolintu, maakotka, toisistaan onkin juuri pyrstö. Maakotkan pyrstö on nimittäin huomattavasti pitempi kuin merikotkan. Lajityypillisen lentosiluetin merikotkalle antavat pitkä kaula ja voimakas nokka. Linnun pää ja pyrstö ovat vaaleammat kuin muu höyhenpeite, pyrstö vaalenee linnun vanhetessa ja on lopulta täysin valkea. Yli kahdeksanvuotiailla linnuilla pää on lähes kermanvalkoinen.

Nokka on nuorella linnulla tumma, vanhalla täysin keltainen. Merikotka syö pääosin kalaa ja lintuja, mutta myös pieniä nisäkkäitä ja talvella myös raatoja, haaskoja ja jätteitä.

Merikotka Rock-kentän haapapuun oksalla marraskuista kenttämaisemaa ihmettelemässä. Kuvan ottanut nokialainen Olavi Kangas.

Kategoriassa Uutiset