Kapteenin terveisiä

Kapteenin terveisiä

Tervehdys riveriläiset,

Vaikka kesä on jo pitkällä, tunnetun musiikkiartistin sanoja sovittaen; ”vielä on golfkautta jäljellä …”.

Kapteenin kannalta katsottuna tähän mennessä kulunut kausi on sujunut hyvin. Tänä vuonna olen joutunut selvittelemään ainoastaan paria etikettiin liittyvää tapausta. Ainuttakaan rangaistusta ei ole tarvinnut antaa.

Kenttä on ollut huippukunnossa, kiitos siitä osaavalle kenttämestarille ja kenttähenkilökunnalle. Kiitän lisäksi teitä pelaajia, jotka pidätte kentästä hyvää huolta. Tänä vuonna on ollut ilo pelata sellaisten henkilöiden kanssa, jotka pitävät kunnia-asianaan paikata, myös muita kuin omia alastulojälkiään viheriöillä. Kentän kunnosta on todella syytäkin huolehtia.

Seurassamme on vetovoimaa. Voin mielihyvin todeta, että kapteenin kierroksille on osallistunut jo usealla kerralla yli kymmenen alkeiskurssilaista. Tässä yhteydessä todettakoon, että kapteenin kierroksille voi osallistua muutkin kuin alkeiskurssilaiset. Tervetuloa, joko pelaamaan kanssamme tai vain seuraamaan peliä.

Pelin sujuvuus on ollut keskustelun aiheena tänä vuonna huomattavasti vähemmän kuin aiempina vuosina. Sehän indikoi luonnollisesti sitä, että pelin sujuvuus on parantunut. Lopullista analyysia emme ole tehneet, mutta yksi syy on varmasti lähtövälien nostaminen 9 minuutista 10 minuuttiin. Parannettavaa varmasti on, mutta itse toivon totisesti, että suurin syy olisi se, että jokainen pelaaja on omalla tahtotilallaan halunnut pelata sujuvammin.

Monien muiden kapteenien kanssa keskustellessani puheenaiheeksi on noussut pukeutuminen. Pääsääntöisesti meillä Riverissä pukeudutaan hyvin, etiketin mukaisesti. Muistutan kuitenkin vielä kaikkia siitä, että emme pelaa farmareissa tai sinisestä farmarikankaasta tehdyissä housuissa, verryttely- tai collage-housuissa, mikroshortseissa, legginseissä ja kauluksettomassa paidassa. Kiitos, että huomioitte etiketin tässäkin suhteessa.

Eräs asia, josta tässä on syytä mainita, on se, että kentälle meno on aina kuitattava. Sen voi tehdä joko caddiemasterille tai sitten netin kautta. Valitettavasti liian usein varaustilanne näyttää punaista. Kaikille pitäisi olla selvää, että peliaikoja varataan vain omiin tarpeisiin ja että mahdolliset peruutukset tehdään riittävän ajoissa. Tämän suhteen on tapahtunut lipsumista.

Säiden suhteen monet pelaajat ovat valittaneet huonoa kesää. Vaikka hellepäiviä ei ole ollutkaan, niin ainakin omasta mielestäni säiden puolesta kausi ei ole ollut niin huono, kuin olen kuullut puhuttavan. Tilanne olisi toinen, mikäli kaikki sääennusteet olisivat toteutuneet. Tänä vuonna palvelujen tuottajasta riippumatta sääennusteet eivät ole osuneet hyvin kohdalleen. Erityisesti läheskään kaikki ennustetut sadepäivät eivät ole toteutuneet. Vaikka sade ei saa olla syy kierroksen keskeyttämiseen, eihän sateessa pelaaminen mukavaa ole. Siksi moni golfari valitsee peliaikansa sääennusteen mukaan. On päiviä, joille on ennustettu sateita, joita ei olekaan tullut, ja tämän takia kenttä ei ole täyttynyt edes puolilleen. Seuran kannalta ”väärin” ennustettu sadepäivä viikonlopulle ei ole hyvä asia.

Itse olen pelannut tähän mennessä 50 kierrosta. Lopullinen kierrosmäärä kauden lopussa tulee olemaan noin 80. Aiempina vuosina olen pelannut jopa 140-150 kierrosta, joten siihen nähden pelaan vähän. Toisaalta; olen pelannut monen pelaajan kanssa, jotka eivät ehdi saamaan edes 10 kierrosta täyteen. On täysin henkilökohtainen asia, kuinka paljon pelaa. Omalta kohdaltani voin todeta, että niinä vuosina, kun ahnehdin yli 100 kierrosta, tuli mukaan kontrollin pettäessä todella surkeitakin kierroksia. Hieman vähemmällä pelaamisella keskittymisen aste on korkeampi ja tulokset sen mukaan parempia.

Niille golfareille, jotka tuskailevat epäonnistuneiden lyöntien kanssa, suosittelen käyntiä pron luona. Hyvän yleiskunnon harjoittamisen ohella lajinomainen harjoittelu on tärkeää ja siihen parhaat ohjeet saa prolta.

Huomenna alkavat koulut. Vaikka kapteenin valtuuteni eivät ulotukaan kenttämme ulkopuolelle, esitän kuitenkin kaikille autoileville golfareille toivomuksen, että huomioitte pienet koululaiset ja sovitatte vauhtinne riittävän alhaiseksi koulujen läheisyydessä, erityisesti Taivalkunnantiellä.

Hyvää loppukautta!

Kapteeninne Pasi

Kategoriassa Uutiset