Kapteenin kesäterveiset

Kapteenin kesäterveiset

Keskikesäinen tervehdys hyvät riveriläiset,

Kesä on jo pitkällä ja pelit käynnissä! Kuten monilla golfareilla peli on joskus vuoristorataa, sitä se on ollut tänä vuonna myös ilmojen suhteen. Loistava sää keväällä mahdollisti aikaisen kentän avaamisen ja toukokuussa pelattiin jo monia kierroksia shortsit jalassa. Kesäkuu onkin ollut sitten heikko säiden suhteen, mutta siitä huolimatta pelaajia on kentällä riittänyt mukavasti. Toivotaan ja uskotaan säiden paranevan. Siteeraan tässä Ylen meteorologia, joka taannoin totesi, että ”eiköhän ne pahimmat räntäsateet jääneet juhannukseen …”.

Omat pelikierrokseni ovat jääneet melko vähälle monestakin syystä, mutta Riverissä olen käynyt todella usein. Käynnissä oleva kenttälaajennus menee eteenpäin ja vaikka en pelaamaan ole ehtinytkään, olen saanut työmaakäyntien(kin) yhteydessä ihastella kenttiemme loistavaa kuntoa.

Kapteenin kierroksia pyritään pitämään kahden viikon välein, ja niillä onkin ollut alkeiskurssilaisia mukavasti. Tervetuloa mukaan myös muutkin!

Kesäkuun puolivälissä osallistuin golfseurojen kapteenien kesäpäiville ja mestaruuskisoihin, jotka järjestettiin tänä vuonna Tahkolla. Kisa ei mennyt nappiin, mutta neuvottelupäivien aikana oli todella mukavaa tutustua uusiin kapteeneihin ja vaihtaa kuulumisia vanhojen tuttujen kanssa. Kuulun Suomen Golfliiton asettamaan kapteenien työryhmään, jonka tähänastisesti suurin aikaansaannos, Kapteenien käsikirja, julkistettiin Tahkolla. Mikäli teitä sen sisältö kiinnostaa, niin liiton nettisivuilla käsikirja julkaistaan digitaalisena versiona kesän aikana. Käykäähän tutustumassa.

Neuvottelupäivillä oli melko tiukka ohjelma, mutta mukaan mahtui myös vapaamuotoistakin asiaa. Niistä merkittävin ja mieluisa oli ”golfguru” Lassi Tilanderin esitys aiheesta ”Golf: Mitä se oikeastaan on?” Lassi Tilander on kirjoittanut useita golfkirjoja ja tehnyt myös ulkomaalaisten kirjojen käännöksiä suomeksi. Oli oikein mielenkiintoista kuunnella häntä. Lassi, itsekin vuosikausia kapteenina toiminut henkilö, totesi, että Suomessa ja erityisesti Britanniassa kapteeni-instituutio voi hyvin, mutta joissakin maissa, kuten esimerkiksi naapurimaassamme Ruotsissa golfseuroilla ei ole kapteeneja.

Lassi Tilanderin ”historiapläjäys” oli kerrassaan mainio. Kuulin monia uusia asioita ja sain mahdollisuuden kehittää golftietoisuuttani. Kaikkihan sen tietävät, että golfin historia on alkanut joskus 1400-luvulla Skotlannissa. Mutta uutta asiaa oli se, että Suomen ensimmäisiä golfareita oli marsalkka Mannerheim, joka hoiti terveyttään voittoisan sisällissodan jälkeen 1920-luvulla silloin vielä Saksaan kuuluneessa Karlsbadissa, joka on muuten nykyiseltä nimeltään Karlovy Vari kuuluen Tsekin tasavaltaan. Tiedoksenne, että Mannerheimin todelliset hikkorimailat ovat tällä hetkellä nähtävillä Hill Side Golf & Country Clubilla Vihdissä, missä mailat ovat kaikkien vieraiden ihasteltavissa.

Aarni Nordqvist, Suomen Golfliiton kehityspäällikkö, kertoi golfliiton kuulumisia. Yksi erityisesti kaikkiin naisgolfareihin liittyvä asia, on että Suomen Golfliitto suuntaa kaikkien seurojen naisgolfareille kyselyn, jonka perusteella valitaan ”Suomen naisystävällisin golfyhteisö”. Niinpä toivonkin teiltä arvoisat Riverin Ladyt; osallistukaa mukaan kyselyyn!

Seurassamme on edelleen vetovoimaa. Jäsenmäärä kasvaa ja piakkoin ylittää 1800 jäsenen määrän. Tervetuloa uudet jäsenet hienoon seuraamme Riverin Hengessä!

Hyvää kesän ja kauden jatkoa!

Kapteeninne Pasi

Kategoriassa Uutiset