Kapteeni Pasin terveiset

Kapteeni Pasin terveiset

Keskikesän tervehdys hyvät riveriläiset,

Vaikka omat kierrokseni ovatkin jääneet tällä kaudella vähiin, olen nauttinut siitä, että jäsenistö ja vieraspelaajat ovat jälleen kerran saaneet pelata huippukuntoisella kentällä. Itse olen ollut kentältä sivussa sairastelujen vuoksi. Tuntuu hassulta, että kun kolmeenkymmeneen vuoteen ei ole juurikaan mahtunut sairaslomapäiviä, niin sitten niitä tuli kerralla kuukauden verran yhteen putkeen. No, nyt ollaan voiton puolella ja minäkin olen taas päässyt vauhtiin; vielä on kesää jäljellä.

Ja sitten muutama sana pukeutumisesta: Vastoin yleistä käsitystä totean, että Suomen Golfliitolla ei ole koskaan ollut pukeutumisvaatimuksia. Sen sijaan 1990-luvulta saakka Suomen Golfliitolla on ollut yleinen golf-seuroille suunnattu ohje pukeutumisvaatimuksista. Tuon ohjeen Suomen Golfliiton hallitus poisti käytöstä tämän vuoden maaliskuussa. Samalla Suomen Golfliitto viestitti, että liiton taholta ei esitetä yhtenäisiä pukeutumisvaatimuksia golfin harrastajille. Liitto viestitti niin ikään, että kukin seura saa itse päättää omista pukeutumisvaatimuksistaan haluamallaan tavalla.

Golfliitolla on luonnollisesti kauaskantoinen tavoite saada maan jäsenmäärä nousemaan ja madaltaa kynnystä ja elitististä mielikuvaa, joka joillekin on saattanut syntyä golfpukeutumisen johdosta. Tässä yhteydessä en käy läpi liiton tavoitteita, mutta totean kuitenkin, että tuo maaliskuinen päätös pukeutumisohjeesta sai aikaan melkoisen spekuloinnin eri foorumeilla, erityisesti sosiaalisessa mediassa. Onneksi me Riverissä olemme välttyneet turhalta asian vatvomiselta, mitä nyt joitakin kommentteja asiasta on esitetty Facebookissa.

Joissakin seuroissa pukeutumisvaatimuksia on tiukennettu. Toisissa seuroissa on taas oikein mainostettu, että pelaamaan voi tulla asussa kuin asussa, esimerkiksi t-paidassa ja farkuissa. Suurin osa seuroista jatkaa samalla tavalla kuin tähänkin asti on toimittu. Mene ja tiedä mikä sitten on paras ratkaisu.

Riverissä päätimme keväällä, että emme nosta asiaa turhaan esille. Olemme antaneet jäsenistön näyttää, miten he haluavat pukeutua. Odotusarvona meillä on ollut tietenkin se, että Riverissä pukeudutaan etiketin mukaisesti. Nyt voinkin mielihyvin todeta, että riveriläiset ovat fiksuja golfareita. Tuo Suomen Golfliiton päätös ei ole vaikuttanut meillä suuntaan tai toiseen. Kaikille riveriläisille on sanomattakin selvää, että golfvaatetukseen eivät kuulu verryttelyasut, farmarit, t-paidat, uimahousut tai bikinit, leggingsit tai mikrosortsit. Siisti ja asiallinen pukeutuminen on osa golfin etikettiä sekä kanssapelaajien kunnioittamista. Kiitos teille, että olette toimineet hyvin tässäkin suhteessa.

Seurassamme on edelleen vetovoimaa. Jäsenmäärä kasvaa, kapteenin kierroksillekin on osallistunut jo kymmeniä alkeiskurssilaista. Hienoa!

Yksi asia, mistä haluan mainita, on sääennusteet. Ne ovat muuttuneet empiirisen kokemuksen perusteella sellaisiksi, että meteorologit ennustavat mieluummin ”varman päälle alakanttiin”. Pienikin sateen uhka merkitään ennusteeseen yhdellä tai kahdella sadepisaralla. Tämän perusteella monet pelaajat tekevät päätöksiä kentälle menemisestä. Huonon sään ennustuksen huomaa helposti varaustilanteesta. Kehotankin kaikkia pelaajia käyttämään omaa järkeä ja harkintaa. Esimerkiksi Juhannusaatonaaton sade ei toteutunutkaan ennustetun kaltaisena, ilma oli golfaamiseen mitä parhain, mutta kentällä oli tilaa vaikka kuinka paljon. Edellispäivänä, auringonpaistetta luvanneen sääennusteen jälkeen varaustilanne oli näyttänyt lähes täyttä kenttää.

Minulle tämä on kuudes vuosi kapteenina. Uskon ja toivon, että en ”leipiinny” tähän luottamustehtävään ja että virtaa riittää toimikauden loppuun. Tässä tilanteessa kapteenin tehtäviin liittyen ei tule vastaan enää suuria yllätyksiä, joskin sääntörikkomukset ja muut ikävät asiat vetävät hetkittäin mielen matalaksi. Positiivisuuden kautta epämieluisat asiat käännetään voiton puolelle, mutta rutiiniksi tämän tehtävän hoitaminen ei saa mennä. Yksi piristysruiske onkin se, että minut kutsuttiin keväällä mukaan Suomen Golfliiton asettamaan Kapteenien työryhmään, johon kuuluu neljä kapteenia ja neljä ladykapteenia eri golfseuroista. Kapteenien työryhmän tämänhetkinen tärkein tehtävä on saada aikaiseksi Golfseuran kapteenien käsikirja, jonka tarkoitus on antaa ohjeita, neuvoja ja ajatuksia golfseuran kapteenille. Olen mielelläni mukana tuossa työryhmässä ja annan oman panokseni tähänkin tehtävään 100-prosesnttisesti.

Ja lopuksi hieman statistiikkaa tämänpäiväisen juhannuslauantain aamukierroksesta River-kentällä: Peliaika 4,02 tuntia, matka 8,96 km, nousua/laskua 186 m, keskisyke 78, maksimisyke 118, kulutettuja kaloreita 748 ja lyöntejä 81. Kyllä golf on mukavaa!

Hyvää kesän ja kauden jatkoa!

Kapteeninne Pasi

Kategoriassa Uutiset