Kansainvälinen golfin juniorikilpailu Nokialla

Kansainvälinen golfin juniorikilpailu Nokialla

Nokialla kilpaillaan 10.-11. kesäkuuta kovatasoinen junioreiden golfkilpailu. Finnair Junior Tourin (FJT) toinen osakilpailu on osin avoin myös ulkomaalaisille pelaajille ja mukana on Suomen lisäksi golfaajia myös Tanskasta ja Norjasta.

– Ajatuksena on tehdä pohjoismaista yhteistyötä siten, että jatkossa jokaisessa Pohjoismaassa olisi vastaava kilpailu. Jos saamme hyvä tapahtuman, niin se varmaan innostaa myös jatkoon. Kansainvälisiä pelaajia on nyt vielä mukana vähän, mutta tämä on avaus yhteistyöhön, kiertuepäällikkö Eero Kangasniemi Suomen Golfliitosta kertoo.

– Nokian kisan taso on korkea, koska moni pelaaja hakee nyt ajankohtaisia rankingpisteitä päästäkseen edustusjoukkueisiin tuleviin kansainvälisiin kilpailuihin, Kangasniemi jatkaa tutkaillessaan osallistujalistaa.
Kyseessä on Nokia River Golfin (NRG) kauden kovatasoisin kilpailu. Mukana on liki 150 pelaajaa ja joukossa on iso osa Suomen parhaista alle 21-vuotiasta pelaajista. Pääosin pelaajat ovat 16 – 18-vuotiaita. Järjestävästä seurasta Nokia River Golfista mukaan mahtui kolme tyttöä ja seisemän poikapelaajaa. Pirkanmaan muista seuroista edustettuna ovat myös Tammergolf sekä Golf Pirkkala sekä Hiisigolf.

– Kenttä on viritetty kisakuntoon. Tämä on River Golfille ja meidän kentänhoidollemme hieno haaste, kilpailun johtaja Erkki Mommo NRG:stä sanoo.

– Tällä pidetään kisaorganisaatiotamme kunnossa myös jatkoa ajatellen nyt kun kenttälaajennuskin on työn alla.
Nokia River Golf on ollut kahtena perättäisenä vuonna seurojen välisessä rankingissa maan paras junioriseura.

– Seuramme junioreiden terävä kärki on kovalla työllä noussut maan kärkeen. Neljä junioreistamme on mukana maajoukkueissa tällä hetkellä. Ympärivuotinen valmentautuminen on yksi tekijä, pohtii Tommi Jalkanen, NRG:n junioritoimikunnan puheenjohtaja.

Kilpailijat pelaavat Nokialla maanantaina 9.6. harjoituskierroksen. Kaksipäiväinen kilpailu alkaa tiistaina 10. päivä kesäkuuta ja jatkuu keskiviikkona. Paikalla Nokialla on myös nuorten maajoukkue valmentaja Pasi Purhonen Suomen golfliitosta. Purhonen ohjaa nuoria pelaajia River Golfin rangella maanantaina klo 10.00 – 14.00. Purhosella on käytössään TrackMan-golftutkajärjstelmä.

Lisätietoja FJT:n Nokian osakilpailusta:
NRG:n toiminnanjohtaja, kilpailun johtaja Erkki Mommo 050 590 2234
Golfliiton FJT: kiertuepäällikkö Eero Kangasniemi 040 761 3352

Kilpailujen ajan toimittajat voivat olla yhteydessä NRG:n viestintävastaavaan: Olli Ikäheimo, 040 1506001.
www.nrg.fi
Pelaajaluettelot ja tulospalvelu golfliiton sivuilla: https://golf.fi/golfbox-fjt#/competition/44006/players/ 62914/1

Järjestävän seuran, NRG:n puolesta seuran viestintätoimikunnan puheenjohtaja

Olli Ikäheimo 040 150 6001

Kategoriassa Uutiset