Juha Pentikäinen – vuoden riveriläinen 2015

Juha Pentikäinen – vuoden riveriläinen 2015

Vuoden riveriläisiä on valittu vuodesta 1992 lukien. Tämän vuoden valinta oli siten vuorossaan 24.
Nokia River Golfin hallituksen valinta kohdistui tänä vuonna Riverin golfopettaja Golf Pro Juha Pentikäiseen.

Juha on tehnyt pitkän työuran golfin parissa. Tampereella Tammer Golfin kupeessa lapsuutensa viettänyt Juha tutustui golfiin Ruotulan golfkentällä 60-70 luvun taitteessa toimien aluksi mm. mailapoikana ja sittemmin TG:n ensimmäisenä caddie-masterina. Myös kentänhoitotyöt tulivat Juhalle tutuiksi.

Jäseneksi Tammer Golfiin Juha liittyi 15-vuotiaana 1972, jolloin myös kilpailu-ura käynnistyi.
Juhan kertoman mukaan hän oli TG:n ensimmäinen jäsen ns. ”sikariportaan” ulkopuolelta.

Tuohon aikaan seuran viikkokisoissa viikonloppuisin pelattiin 2 kierrosta päivittäin eli 36 reikää.
Se olikin melkoinen urakka Juhalle, kun hän yleensä ennen kilpailua leikkasi viheriöt perässä käveltävällä leikkurilla. Ja sama toistui seuraavana päivänä. Kyllä silloin nuorukaisen yöunet jäivät vähiin.

Tammer Golfin mestaruuden Juha on voittanut 4 kertaa. Parhaaksi kilpailusaavutukseksi Juha mainitsee vuonna 1982 saavutetun SM-pronssin miesten sarjassa.
Yksi mieleen muistuvista kisoista oli Juhan TG:ssä voittama Komeetan Kannu-kisa, minkä Juha voitti tuloksella 89 tasoituksen ollessa tuolloin 30, netoksi jäi 59. Tasoitus tippui kerralla roimasti.

Ammattilaisura opettajana TG:ssä käynnistyi vuonna 1983. Sitä ennen Juha toimi aktiivisesti TG:n junioritoimikunnassa useita vuosia.

Vuonna 1991 Juha siirtyi Tammer Golfista Riveriin, joten opetusuraa Riverissä on takana jo liki neljännesvuosisata. Tuohon ajanjaksoon mahtuu Juhan arvion mukaan mm. noin 3000 alkeiskurssilaista, jotka ovat saaneet alkeisopetuksen Juhalta. Ja tietysti valtava määrä muita oppilaita.

Nimekkäimmistä Juhan valmennettavista kilpapelaajista voidaan mainita Jukka-Pekka Rantanen ja nykyisistä Sami Välimäki.

Juhan mukaan talvi on hyvää aikaa kehittää itseään ja hioa svingiä. Kesällä siihen ei välttämättä ole aikaa eikä intoa, koska pelaaminen on etusijalla.

Juha toivottaa Riverin jäsenet tervetulleiksi tunneilleen myös talviaikaan Golf Sky:n talviharjoitteluhallille Nokialle.

Onnittelut Juhalle valinnasta Vuoden riveriläiseksi 2015!

Vuoden riveriläistä 2015 Juha Pentikäistä onnittelemassa Petri Hurri ja Erkki Mommo.

Kategoriassa Uutiset