Holari aamusumussa

Holari aamusumussa

Varhain sumuisena lauantai-aamuna Kartanon 1. väylällä avasi Lehdon Jukka rauta 8-mailallaan pallonsa suoraan kuppiin. ” 17 vuotta se kesti ennen kuin holari tuli”, sanoi Jukka. Lyöntiä olivat todistamassa pelikaveri Sirkku sekä kenttämestarimme Teemu. Teemu oli n. 20 m. päässä ja juuri seuraavaksi vaihtamassa viheriölle rei`än paikkaa. Teemu sanoi Jukalle, että ”Aloitit sitten noin” johon Jukka vastasi, että ”Ai, menikö pitkäksi?” Ei mennyt pitkäksi ei, vaan suoraan kuppiin. Vahvan sumun vuoksi tiiauspaikalta ei nähnyt viheriölle.

Onnittelut Jukalle ensimmäisestä holarista!

Aamusumun hälvettyä taivas oli loistavan kirkas ja aurinkoinen. River-kentän EKOEKO- scramblekisailijatkin avasivat lauantain kilpailukierroksensa sumussa. Wikipedia kertoo sumusta näin:

”Sumu on pilvi, joka on kosketuksissa maahan. Näkyvyys sumussa on alle 1 km. Sumunkaltainen (kosteuden aiheuttama) mutta lievempi ilmiö on utu.

Sumua syntyy, kun ilmassa oleva näkymätön vesihöyry tiivistyy pieniksi pisaroiksi (tai joskus härmistyy jääkiteiksi). Tiivistyminen alkaa, kun ilma on tarpeeksi kylmää ja kosteaa: ilman kyllästystila vesihöyryn suhteen riippuu lämpötilasta. Sumu voi muodostua useilla tavoilla, riippuen jäähtymisen tapahtumistavasta.

Sumu vaatii normaalisti tiivistyäkseen 100 %:n suhteellista kosteutta.

Kategoriassa Uutiset