Finnish International Junior Championship (FIJC) käynnistyi Vierumäellä keskiviikkona

Finnish International Junior Championship (FIJC) käynnistyi Vierumäellä keskiviikkona

Nokialaiset hyvissä asemissa ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen.

Ensimmäistä kertaa pelattavan kansainvälistä juniorikilpailun 152 pelaajan joukossa kilpailua värittää 40 ulkomaalaiskilpailijaa, jotka tulevat 11:sta maasta. FIJC:n yhteydessä pelataan 14- ja 16-vuotiaiden SM – kilpailut lyöntipelissä. Kilpailu pelataan kolmipäiväisenä ja 54 – reikäisenä. Nokialaisista kilpailuun ovat selvinneet Emmi Jalkanen (T16), Niko Kuivaniemi (P14), Arttu Pihlava (P16) ja Sami Välimäki (P14).

Ensimmäinen kilpailupäivä tarjosi katsojille ja kilpailijoille monenlaista nähtävää muutamasta rankasta sadekuurosta näyttäviin salamoihin, mäkäräisparveihin, sekä Hole in Oneen.

Nokialaisista aamulähdöissä oli tulessa sarjoissa T16 ja P16 pelaavat Emmi ja Arttu, jotka avasivat kilpailut hienosti tuloksilla 77 (+5) ja 78 (+6). Emmin kisaa väritti 3:nbirdien lisäksi 2 tuplabogeytä. Ensimmäisen päivän jälkeen Emmi on hienosti koko kilpailun kuudentena ja SM-kisassa 4. sijalla vain 3 lyöntiä kärjestä. Artun tulos oikeuttaa tällä hetkellä koko kilpailussa 17.sijalle ja SM-kisassa 9.sijalle.

Iltapäivälähdöissä pelanneet Niko ja Sami eivät saaneet eroa toisiinsa vaan jakavat kilpailun 3.sijaa tuloksella 75 (+3). Poikien kierrosta värittivät Samin eagle väylällä 15. ja Nikon hurjat 3 birdietä viidellä viimeisellä väylällä. Niko pelasi ensimmäistä kertaa alle 80 lyöntiä keltaisilta teeltä kilpailussa, joten suoritus tällaisessa kisassa oli loistava.

Kilpailun yhteydessä pelataan myös FIJC TeamTrophy, jossa NRG on 3.sijalla ensimmäisen päivän jälkeen 2 lyöntiä Suomen ykkösjoukkueen perässä.NRG:n joukkueen muodostavat Emmi, Niko ja Arttu, kun taas Sami edustaa Suomea.

Vierumäen kilpailun kanssa samaan aikaan pelataan Espoossa 18- ja 21-vuotiaiden SM – kilpailut lyöntipeleissä, jossa nokialaisväriä on myös mukana. Espoosta juttua myöhemmin..

Molempia kilpailuja voit seurata livescoringin muodossa netissä osoitteessa www.golf.fi/finnair-junior-tour

Vierumäki vaikenee aurinkoisessa torstaiaamussa hetkeksi.

Kategoriassa Uutiset