Esa Mattinen in memoriam

Esa Mattinen in memoriam

Varatuomari Esa Mattinen ( 19. 12. 1943 – 20. 09.2015 ) on poistunut keskuudestamme pitkällisen sairauden murtamana.

Esa Mattinen toimi River Golf Oy:n ensimmäisenä pelaajaosakkaiden valitsemana puheenjohtajana vuosina 1993 – 1997. Hänellä oli vankka liike-elämän kokemus ja tuntemus hänen toimittuaan tamperelaisen suuryhtiön lakiasiainjohtajana ja sen jälkeen itsenäisenä asianajajana useita vuosia.

Esa Mattisella oli keskeinen rooli siihen, että seuramme alkuvaiheen myrskyistä selvittiin onnistuneesti. Hän antoi ammattitaitonsa pyyteettömästi ja aikaansa säästelemättä seuramme hyväksi. Hän oli pelaajaosakkaiden pääneuvottelija, kun kävimme lukemattomia ja vaikeita neuvotteluja koskien erilaisia riita- ja omistuskysymyksiä seuramme taloudesta ja tulevaisuudesta. Yhtiökokoukset kestivät yömyöhään ja joskus aamuun asti. Pelaajaosakkaiden tavoite oli alusta alkaen saada yhtiö hallintaansa ja näin mahdollistaa yhtiön pitkäjänteinen kehittäminen korkealaatuiseksi golfkeskukseksi. Taloudellisen tilanteen dramaattinen huononeminen maassamme yhdeksänkymmentäluvun alussa edesauttoi meitä saavuttamaan tavoitteemme. Perustajaosakkaiden taustayhtiöiden romahtaminen avasi mahdollisuuden oikein ja harkitusti toimien hankkia golfyhtiömme osakkeet pelaajaosakkeiden haltuun. Tarvittiin 51:den pelaajaosakkaan takausrengas ja kolme pankkia. Ideoitiin ja perustettiin Ri-Ve-Ri Konsortio Oy hallitsemaan osakkeita ja Charter Member osakkuuskonsepti hoitamaan eräänä keinona akuuttia rahantarvetta.

Kaikissa näissä seuramme tulevaisuuden kannalta elintärkeissä toimenpiteissä Esa Mattisen lainopillinen sekä talouselämän tietämys ja seuramme hyväksi tehty työpanos oli korvaamaton.

Esan persoona oli rauhallinen, ystävällinen, luottamusta herättävä ja sosiaalinen. Esa oli pelikaverina miellyttävä ja toisia pelaajia huomioiva, tosi golfari.

Jäämme kaipaamaan hänen sympaattista ja ystävällistä hahmoaan seurassamme.

Antti Tähtinen Antero Paalanen Kari Kyllönen

Esa Mattinen ( 19. 12. 1943 - 20. 09.2015 )

Kategoriassa Uutiset